Ce a făcut Horia Brenciu cu o noapte înainte de a intra pentru prima dată pe post, la TVR. Avea 21 de ani și prezenta Robingo

Iancu Andreea, Mihai Roșoiu 04.10.2021, 12:19
Ce a făcut Horia Brenciu cu o noapte înainte de a intra pentru prima dată pe post, la TVR. Avea 21 de ani și prezenta Robingo

Cariera lui Horia Brenciu debuta în urmă cu peste două decenii, când artistul și prezentatorul de televiziune lua primul contact cu camerele de filmare. Deși în prezent se bucură de o experiență ca gazdă a mai multor emisiuni, dar și ca jurat în multe show-uri ale posturilor TV, puțini cunoscut detalii legate de primele zile de filmare de la TVR, acolo unde Horia a devenit celebru.  Prezentatorul avea doar 21 de ani și prezenta Robingo în momentul în care a debutat în fața telespectatorilor.

Horia Brenciu, detalii despre prima noapte înainte de a intra pe post la TVR. Vedeta avea 21 de ani când prezenta Robingo

Unul dintre cei mai apreciați și îndrăgiți oameni de televiziune, Horia Brenciu, a evoluat enorm în ultimii ani. De la postura de prezentator a primului format TV străin, Robingo, difuzat la TVR în urmă cu peste două decenii, Horia a trecut la statutul de cântăreț și apoi jurat în diferite show-uri de renume mondial. Totuși, pentru că internetul nu exista pe atunci la același nivel de astăzi, sunt puține detalii care au devenit cunoscute de la debutul prezentatorului. Recent însă, Horia Brenciu a vorbit despre prima noapte de dinainte de a intra pe post la TVR, pentru prima dată.

Tânărul de numai 21 de ani, care primise ocazia de a prezenta emisiunea Robingo, un format străin, prima licență internațională din România care ajungea în fața telespectatorilor, era extrem de emoționat. Acesta rememorează cu plăcere faptul că în urmă cu 28 de ani, pe 3 octombrie 1993, intra în direct pentru prima oară, deși nu reușise să se odihnească cu o noapte înainte. Inclusiv primele replici au fost uitate în timp ce îi era prezentat numele. Despre toate acestea, Horia Brenciu a vorbit recent, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

3 octombrie 1993… Prima mea apariție oficială pe postul public de televiziune s-a produs într-o duminică, direct in prime time, acum fix 28 ani! Era Robingo, prima licența internațională din România a unui format de televiziune străin. Îmi amintesc perfect că nu dormisem deloc, cu o noapte înainte, iar toate cuvintele pregătite pentru începutul emisiunii s-au evaporat brusc, imediat cum mi-am auzit numele. Aveam 21 ani. Restul e… istorie, a povestit Horia Brenciu în cadrul unei postări din mediul online.

Horia Brenciu, cu o noapte înainte de a intra pentru prima dată pe post la TVR
Horia Brenciu, prezentatorul emisiunii Robingo

Dezinvoltul artist are trac de scenă

Atunci când spui Horia Brenciu te gândești automat la cel mai bun „entertainer” din România, artistul fiind mereu pregătit să vorbească și să aducă buna dispoziție în orice cadru. Totuși, chiar și cei mai exuberanți oameni par să ascundă de fapt emoții intense în spatele acestei măști pline de încredere. Este și cazul lui Horia Brenciu, care recunoștea în urmă cu câteva luni că se confruntă cu trac de scenă, după o pauză considerabilă de la evenimentele artistice, din cauza pandemiei.

Artistul și orchestra sa reveneau în această vară în fața publicului cu o serie de show-uri de excepție, bucurându-și fanii. Totuși, pauza de un an și jumătate i-a pus unele probleme artistului, Horia recunoscând într-un interviu exclusiv pentru impact.ro că are mari emoții înainte de revenirea pe scenă. Deși nimeni nu și-l imaginează pe Brenciu ca având trac, prezentatorul recunoștea că a fost mereu genul de persoană emotivă.

Am nişte emoţii, de nedescris. Poate nu mă veţi crede, dar am mari emoţii. Am fost mereu un tip emotiv. Poate nu arăt, dar am emoţii permanent, la orice concert. Am încercat să aflu, pentru mine însumi în primul rând, când o să pot renunţa la emoţii, dar am renunţat să mă mai întreb asta. Fiindcă emoţiile sunt şi vor fi acolo, lângă mine, apoi în mine, declara îndrăgitul solist în interviu exclusiv pentru impact.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...