Ce a făcut fiul cel mare al lui Alexandru Arșinel după moartea tatălui său. Imaginile surprinse ieri seară în București

Ioana Bucur 30.09.2022, 08:15
Ce a făcut fiul cel mare al lui Alexandru Arșinel după moartea tatălui său. Imaginile surprinse ieri seară în București

Moartea marelui actor a stârnit un val de durere și regret nu doar pentru familia sa, ci și pentru românii care l-au admirat și privit cu plăcere pe micul ecran sau pe scena teatrului. Joi seara, la scurt timp după ce artistul și-a dat ultima suflare, pe patul unui spital din București, fiul cel mare al lui Alexandru Arșinel a fost surprins într-o ipostază emoționantă.

Cum a fost surprins fiul cel mare al lui Alexandru Arșinel, după moartea actorului

Alexandru Arșinel a murit joi, 29 septembrie 2022, pe un pat de spital din București, unde era internat de mai multe zile. Artistul, care s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani, va rămâne în amintirea publicului ca unul dintre cei mai iubiți actori ai scenei teatrului românesc.

Românii, colegii de breaslă și familia sa sunt devastați de dispariția acestuia. Joi seara, la scurt timp după ce artistul și-a dat ultima suflare, fiul cel mare al lui Alexandru Arșinel a fost surprins de echipa de paparazzi Spynews într-o ipostază emoționantă. Singur, cu capul sprijinit în mâini, Cristian Arșinel a ieșit puțin la aer, plimbându-se câteva minute în jurul spitalului din Capitală în care tatăl său murise.

Imaginile pot fi văzute AICI.

Nu doar familia plânge moartea lui Alexandru Arșinel, ci și foștii săi colegi de breaslă. Într-un interviu acordat în exclusivitate jurnaliștilor redacției Impact.ro, Vasile Muraru și Jean Paler și-au exprimat regretul pentru trecerea sa în neființă.

Vasile Muraru: „M-a sunat fiul lui, din păcate dl. Arșinel nu mai e .. Noi am avut o relație specială, e o pierdere imensă. Urma să mergem la el, când ar fi ajuns acasă, așteptam să fim sunați când puteam să-l vedem.

Jean Paler: „Mi-a murit o parte din suflet! Am aflat și nu m-am putut stăpâni din plâns. A plecat un mare actor, un suflet drag, un prieten de suflet! La fel îl plâng cum plâng după toți cei cu care am jucat pe scena mai bine de 45 de ani. Dumnezeu să-i vegheze și să-i călăuzească sufletul către stele. Păcat! A plecat, ne-a părăsit. E din nou cu Stela. Acum, însă vor juca împreună în Cer!”, au declarat cei doi mari actori, în exclusivitate pentru Impact.ro.

Ce a făcut fiul cel mare al lui Alexandru Arșinel după moartea tatălui său. Imaginile surprinse ieri seară în București
Alexandru Arșinel a fost directorul teatrului Constantin Tănase

Ultima apariție publică a artistului

Alexandru Arșinel lasă în urma sa o carieră de peste șase decenii pe scenă.

În iunie 2022, regretatul actor a primit Ordinul „Crucea Bucovinei”, cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Mai mulți preoți i-au oferit distincția, la reședința sa din București, în prezența membrilor familiei. Aceasta a fost, de fapt, ultima apariție publică a lui Alexandru Arșinel.

„Conferirea ordinului Crucea Bucovinei, maestrului Alexandru Arșinel, a avut loc la reședința din București, în prezența membrilor familiei domniei sale.

După citirea gramatei arhiepiscopale, părintele Constantin Oprea a transmis un cuvânt de apreciere și mulțumire din partea Părintelui Arhiepiscop Calinic, iar marele actor, vizibil emoționat, a mulțumit lui Dumnezeu pentru toate darurile primite de-a lungul vieții și pentru distincția acordată.

Maestrul și-a exprimat dorința de a reveni pe meleagurile natale, la casa părintească din Dolhasca, la mormintele strămoșilor săi, precum și la mănăstirea Probota sub streașina căreia a crescut”, e mesajul transmis, atunci, de Arhiepiscopia Suceava.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...