Ce a decis PSD după întâlnirea cu Nicolae Ciucă. Momentan e greu ca guvernul să treacă

Beatrice Dumitru 27.10.2021, 09:13
Ce a decis PSD după întâlnirea cu Nicolae Ciucă. Momentan e greu ca guvernul să treacă

Reprezenții PSD și PNL au avut o nouă întâlnire pentru a discuta despre soarta guvernului Ciucă, premierul desemnat. Întâlnirea a durat aproximativ o oră și este a doua dintre liberali și social-democrați. Președintele PSD Marcel Ciolacu a prezentat două variante pe care le susține formațiunea pe care o coduce.

Cum au decurs negocierile dintre PSD și PNL pentru formarea guvernului

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, poate negocia atât cu PSD, cât și cu USR pentru formarea noului guvern. Acesta a transmis marți o scrisoare în care propune un „armiștițiu politic” și le cere liderilor politici să susțină o formulă de guvernare PNL-UDMR, pentru a depăși această criză.

„Vă propun un armistițiu politic. Să dăm șansa României să respire și să se vindece, să-și adune forțele și să-și recâștige încrederea în viitor. Un astfel de armistițiu nu ar însemna abandonarea valorilor și intereselor politice ale partidelor parlamentare, ci prioritizarea unor valori și interese mai înalte, care privesc toți cetățenii și întreaga țară. Cred că un armistițiu este soluția pentru ieșirea României din această criză”, a scris Nicolae Ciucă în scrisoarea pe care le-a adresat-o liderilor PSD și USR.

Ce a decis PSD după întâlnirea cu Nicolae Ciucă. Momentan e greu ca guvernul să treacă
PSD ia în calcul intrarea la guvernare.

Dar a două întâlnire dintre liderii PSD Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu și premierul desemnat și președintele PNL, Florin Cîțu, s-a încheiat fără niciun rezulatat. Aceștia au pus în discuție două variante: guvern minoritar susținut de PSD sau intrarea social-democraților la guvernare.

PSD: „Florin Cîțu a ales să rupă orice punte de dialog”

Marcel Ciolacu a spus că ia în calcul toate variantele posibile pentru formarea guvernului și este de acord și cu un armistițiu politic, dacă PNL, USR și UDMR îl acceptă. Se pare, însă, că Florin Cîțu nu este dispus să susțină armistițiul propus de Nicolae Ciucă.

„Atitudinea lui Florin Cîțu este total opusă ideii de armistițiu care înseamnă, în orice conflict, încetarea focului, adică oprirea tuturor acelor ostilități care produc victime. Însă, Florin Cîțu a ales să rupă orice punte de dialog prin atitudinea sa și face rău României”, susțin liderii PSD.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...