Ce a adus Lidl în România, în cantități uriașe. 2020 a fost anul lor, clienții au simțit asta imediat

Nicu Stan 01.07.2021, 14:49
Ce a adus Lidl în România, în cantități uriașe. 2020 a fost anul lor, clienții au simțit asta imediat

Ce a adus Lidl în România, în cantități uriașe. 2020 a fost anul lor, clienții au simțit asta imediat. Toate detaliile, în articolul de mai jos.

Lidl a vândut cantități enorme din aceste produse. Astfel, a devenit liderul pieței comerțului alimentar din România

Ce a adus Lidl în România, în cantități uriașe în anulo 2020. Acesta a fost anul lor, iar clienții au simțit asta imediat.

Șidl aduce de peste granițe mai mult decât oricare alt distribuitor fructe și legume de pe piața locală. Astfel, retailerul german Lidl a devenit anul trecut liderul pieței comerțului alimentar din România, fiind cel mai mare importator de legume și de fructe din țara noastră în anul 2020, precum și în primul trimestru din acest an, scrie economica.net.

Lidl face bani cu legume si fructe din Romania
Lidl face bani cu legume si fructe din Romania

Câte magazine are LIDl în România

De asemenea, Lidl și-a extins anul trecut rețeaua cu peste 30 de magazine și continuă să investească agresiv în noi magazine. Astfel, rezultatele financiare bune nu au întârziat să apară.

Retailerul german Lidl este cunoscut pentru brandurile sale private și a depășit în 2020 Kaufland la cifra de afaceri, iar politica lor comercială se reflectă direct în balanța comercială.

Lidl face bani cu legume și fructe românești

Conform unui clasament realizat de Institutul Național de Statistică (INS), Lidl este cel mai mare importator de legume și fructe din România, atât în 2020 cât și în primul trimestru al acestui an.

”Am sporit oferta de legume și fructe care provin de la cooperative și grupuri de producători locali, toți auditați Global G.A.P. Astfel, cantitatea de legume și fructe românești achiziționată în perioada de raportare (martie 2019 – februarie 2020) a crescut cu 18,37% față de perioada anterioară, ajungând la 92.057 de tone și depășind cantitatea de legume și fructe achiziționată de la furnizori externi”, se arată în ultimul raport de sustenabilitate al Lidl.

Câte legume a importat România, anul trecut

De asemenea, potrivit Lidl, în vârf de sezon, la nivelul anului 2019, 70% dintre fructele și legumele din magazinele Lidl au fost luate de la furnizori din România. Procentajul fructelor și legumelor românești a fost de 81%.

În 2020, România a importat în jur de 728.190 de tone de legume în valoare de 484,9 milioane de euro, din care 27,4%, adică circa 179,8 mii de tone au fost realizate de către primii importatori: Lidl, Kaufland, Deco Frucht SRL, Profi Rom Food SRL și MicroFruits SRL.

Care sunt cei mai mari retaileri

De asemenea, din datele INS, se poate vedea că în 2020, din primii cinci importatori de legume din țara noastră, trei sunt mari retaileri- Lidl, Kaufland și Profi Rom Food, operatorul celei mai extinse rețele de magazine tip supermarket de la noi.

Urmăriți Impact.ro și pe