Cazul Sorinei Pintea schimbă regulile la arest. Ce a anunțat ministrul de Interne

Redacția IMPACT 05.03.2020, 15:08
Cazul Sorinei Pintea schimbă regulile la arest. Ce a anunțat ministrul de Interne

Cazul Sorinei Pintea va însemna și o modificare a legislației. Anunțul a fost făcut de căte Marcel Vela, ministrul de Interne, în această joi. Fosta membră din Executivul Vioricăi Dăncilă a fost prinsă în flagrant când lua mită sumele de 10.000 de euro și 120.000 de euro, sume ce reprezentau procente dintr-un contract.

Cazul Sorinei Pintea schimbă regulile la arest. Ce a anunțat ministrul de Interne

Cazul Sorinei Pintea se află în atenția publicului de câteva zile. Fosta ministră a Sănătății a fost prinsă în flagrant, când lua sume foarte mari de bani. Procurorii DNA au decis să o rețină inițial pentru audieri, după care a urmat un mandat de 24 de ore. Mai apoi, pe numele Sorinei Pintea a fost emis un mandat de arestare preventivă pe 30 de zile. Aceasta a fost dusă în arest, în urmă cu câteva zile și a formulat o contestație pentru decizia sa de reținere în acest mod.

Cazul Sorinei Pintea schimbă regulile la arest. Ce a anunțat ministrul de Interne
Marcel Vela a anunțat că legislația se va schimba în cazul persoanelor aflate în arest și sunt transportate la spital

Marcel Vela, actualul ministru de Interne, a făcut precizări importante, strâns legate de cazul Sorinei Pintea. Acesta a declarat că legislația se va schimba în ceea ce privește transportul persoanelor arestate. Mai mult, anunțul a venit din partea oficialului joi, pe 5 martie.

Regulile la arest vor fi schimbate, în ceea ce priveşte condiţiile în care sunt transportate persoanele ce sunt bolnave din arest și către un spital. Este o decizie care vine după întregul scandal pe care l-a strânit cazul Sorinei Pintea, după ce fosta ministră a fost transportată cu căstușe la mâini, în arest.

Ministrul de Interne a anunțat în urmă cu puțin timp că vor fi modificate aceste aspecte, legate de transferul persoanelor ce sunt încarcerate. Mai mult, răspunsul DNA la acest incident a fost unul neașteptat. Oficialii instituției au transmis că nu au vreo legătură cu respectivul episod de arest, dar și că întreaga responsabilitate a picat pe poliție. Marcel Vela a mai precizat și că medicul centrului de detenție va fi cel care va decide dacă o persoană poate sau nu să fie transportată la spital, fără cătușe.

„Un medic realizează profesional şi poate spune că acest om nici nu doreşte să evadeze, nu este în siţuaţia medicală de a pune în pericol siguranţa escortelor”, a declarat Marcel Vela, potrivit Mediafax.

Ordinul de ministru, privind modificările menționate, este deja în transparenţă decizională pagina oficială a Ministerului de Interne, după cum a mai completat Marcel Vela.

Urmăriți Impact.ro și pe