Cazul Caracal. Dincă e distrus, a răbufnit la judecată. Scene halucinante

Ana Anitoiu 19.11.2020, 12:57
Cazul Caracal. Dincă e distrus, a răbufnit la judecată. Scene halucinante

Gheorghe Dincă a răbufnit, joi, la Tribunalul Olt, unde este judecat pentru uciderea adolescentelor Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Ce a spus este incredibil.

Cum a răbufnit Gheorghe Dincă, la judecată

Astăzi, a fost cel de-al doilea termen al procesului în care Gheorghe Dincă este judecat pentru uciderea celor două fete. În ședința secretă, Dincă s-a plâns instanței în legătură cu avocatul pe care statul i-l oferă din oficiu.

”Nu am cum să mă apăr. Avocatul din oficiu nu a venit să vorbească cu mine în penitenciar, nu mi-a răspuns la telefon şi nici nu s-a uitat pe dosar”, s-a plâns Gheorghe Dincă judecătoarei, imediat după ce a început ședința de judecată. ”Monstrul din Caracal” a depus şi un memoriu scris, prin care a cerut să i se respecte dreptul la apărare.

La ședința de astăzi, la care presa nu a avut acces, la cererea DIICOT, s-au prezentat familiile Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu. Cei doi inculpați, Gheorghe Dincă și Ștefan Risipițeanu, au fost aduși în boxa arestaţilor din Penitenciarul Craiova. Cei doi purtau măşti, precum şi viziere de protecţie.

Dinca e distrus. A rabufnit la judecata. Ce a spus
Luiza Melencu, Gheorghe Dinca si Alexandra Macesanu

Ce a spus avocatul lui Gheorghe Dincă

Pe de altă parte, avocatul lui Gheorghe Dincă a recunoscut în faţa instanţei că a primit patru apeluri pe telefon, pe care le-a ignorat, pentru că nu răspunde niciodată la numere ascunse.

Avocatul lui Dincă a mai spus că nu a putut studia dosarul, deoarece acesta nu se afla în arhiva Tribunalului Olt. Acesta fusese trimis la Curtea de Apel Craiova, unde se judeca și cererea de strămutare ce a fost depusă de familia Luizei Melencu.

Avocatul a fost amendat de judecătoare cu 1.000 de lei. El a decis că se va ocupa în continuare de apărarea lui Gheorghe Dincă, în ciuda cererii acestuia de a-i fi dat un alt avocat din oficiu.

”Nu faceţi dumneavoastră regulile în sala de judecată şi dacă vreţi alt avocat, angajaţi-vă unul”, i-a zis judecătoarea lui Gheorghe Dincă.

Şedinţa ce a avut loc joi a durat mai puţin de o oră. La fârșitul acesteia, instanţa a stabilit un nou termen, pentru data de 16 decembrie 2020.

Primul termen a avut loc la data de 21 octombrie 2020. Și atunci, Gheorghe Dincă a cerut amânare, ca să-și pregătească apărarea. “Nu am omorât fetele şi nu am ars pe nimeni în butoi”, a spus el.

Tot la primul termen, procurorul DIICOT a cerut declararea procesului nepublic, invocând moralitatea, protejarea vieții intime a victimei şi interesele minorilor. El a amintit că Dincă este judecat pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat și profanarea de cadavre sau morminte. Deși avocata familiei Melencu și apărătorul lui Gheorghe Dincă s-au opus, Tribunalul Olt a aprobat solicitarea DIICOT.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...