Câți minori s-au vaccinat până acum în România. Cîțu: ”Jumătate dintre elevi vor să se imunizeze”

Ana Anitoiu 22.06.2021, 17:07
Câți minori s-au vaccinat până acum în România. Cîțu: ”Jumătate dintre elevi vor să se imunizeze”

Florin Cîțu a anunțat marți câți minori s-au vaccinat anti-Covid-19 până acum în România. Prim-ministrul României a declarat că jumătate dintre elevi vor să se imunizeze împotriva coronavirusului.

Câți minori s-au vaccinat anti-Covid-19 în România

Potrivit premierului, până acum s-au vaccinat împotriva coronavirusului în România 98.134 de minori, în timp ce aproape o jumătate din numărul total de elevi consideră că este foarte important și important să se imunizeze.

”Când vorbim de tineri sub 18 ani părinții și tutorii sunt cei care iau decizii și trebuie să ia cele mai bune decizii. Sunt 98.134 de minori care s-au vaccinat, iar dintr-un raport, 45,5% dintre elevi consideră că este foarte important și important să se vaccineze”, a spus Florin Cîțu, care s-a prezentat alături de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, și vicepreședintele CNCAV, Andrei Baciu, la o ședință pe tema beneficiilor imunizării copiilor.

Cati minori s-au vaccinat pana acum in Romania
Un cadru medical pregatind un vaccin

Florin Cîțu, despre valul patru al pandemiei de coronavirus, în România

De asemenea, Florin Cîțu a declarat că România ar putea fi scutită de un al patrulea val al pandemiei, dacă populația eligibilă se vaccinează anti-Covid-19. Premierul a atras atenția că, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, tulpina indiană a coronavirusului sau ”varianta Delta” se răspândește cu repeziciune.

”Populația eligibilă dacă se vaccinează nu ar mai trebui să vorbim de un val patru. Nu avem niciun motiv să avem valul patru în România… S-ar putea să avem un val patru, pentru că gripa vine în fiecare an, dar nu ar trebui să avem un val patru semnificativ pentru că avem vaccin și dacă ne vaccinăm nu vom avea valul patru. OMS a anunțat deja că varianta Delta se răspândește foarte repede. Deci ăsta e un risc. Este deocamdată cea mai agresivă și cei mai vulnerabili sunt persoanele nevaccinate. Deci dacă ne vaccinăm ar trebui să nu avem un val patru cu probleme”, a spus Florin Cîțu.

Câte cazuri de coronavirus au fost înregistrate în România

De la începutul pandemiei de coronavirus în România au fost confirmate 1.080.323 de cazuri de Covid-19. Dintre acestea, 41 au fot identificate în ultimele 24 de ore, după ce au fost efectuate 8.598 de teste RT-PCR (3.466 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 5.132 la cerere) și 9.001 teste rapide antigenice.

În total, 1.045.303 pacienți cu Covid-19 au fost declarați vindecați în România. Bilanțul negru al pandemiei în țară a ajuns la 32.465 de decese. În spitalele din țară sunt internați 731 de pacienți cu coronavirus. Dintre aceștia, 151 se află la ATI.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI