Câți litri de apă trebuie să bei pe timp de caniculă. E obligatoriu, spun medicii

Stan Filon 03.06.2022, 17:20
Câți litri de apă trebuie să bei pe timp de caniculă. E obligatoriu, spun medicii

Mulți oameni se întreabă câți litri de apă pe zi ar trebui să bea pe timp de caniculă. Vara a venit și chiar dacă a început cu câteva avertizări de ploi și vijelii, temperaturile au crescut destul de mult, iar meteorologii spun că zilele caniculare nu sunt departe, așa că trebuie să ne pregătim pentru căldura ce va venit. Cel mai bine se combate căldura cu apă, însă problema este câtă apă trebuie să consumăm?

Câți litri de apă trebuie să bei pe timp de caniculă

Așadar, canicula este aproape, iar corpurile noastre trebuie să fie hidratate, pentru a putea fac față valurilor de căldură ce vor veni, mai ales dacă lucrăm în aer liber. Cu toții știm din spoturile care rulează pe toate televiziunile că trebuie să consumăm în fiecare zi câte doi litri de apă. Această cantitate trebuie consumată și pe timp de vară? Iată ce spun specialiștii și vezi și ce părere au aceștia despre obiceiurile multora dintre noi, care ne gândim că vara ne putem hidrata cel mai bine cu …bere.

Aceștia spun că în zilele extrem de toride, ar trebui să bem în jur de trei litri de lichide – mai exact, apă, ceaiuri de fructe sau sucuri naturale. Urologul Răzvan Petca a explicat cum se face hidratarea corectă, menționând că nu există niciodată „prea multă apă” și că organismul are grijă să elimine toate lichidele care sunt în exces.

Cati litri de apa trebuie sa bei pe timp de canicula
Cati litri de apa trebuie sa bei pe timp de canicula

Ce băuturi trebuie să evităm pe timp de caniculă

„Trebuie evitat consumul de alcool sau băuturile bazate pe cofeină. Acestea nu pot fi incluse la lichide, ele favorizează deshidratarea. Când nu bem suficientă apă, organismul pierde nu numai apă, ci și electroliți, crește riscul litiazei renale și a infecțiilor urinare”, a explicat acesta, la Antena 3.

Specialistul a mai ținut să destrame un mit, care spune că apa carbogazoasă ar putea cauza pietre la rinichi. Medicul a spus că diferența dintre apa plată și cea carbogazoasă o fac doar sărurile, așadar nu este adevărat că putem face calculi renali, dacă bem apă minerală.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...