Câți lei costă 1 kilogram de cireșe în Grecia. Turiștii au făcut poze, sunt mult mai ieftine decât cele din piețele românești

Stan Filon 02.06.2023, 11:42
Câți lei costă 1 kilogram de cireșe în Grecia. Turiștii au făcut poze, sunt mult mai ieftine decât cele din piețele românești

Foarte mulți români au profitat de minivacanța de Ziua Copilului, care a fost legată de Rusalii, așa că au plecat în vacanță în Grecia, pentru a se bucura de cele 5 zile de concediu. Pe lângă prețurile mai mici la cazare și hrană din Grecia, românii au rămas surprinși să vadă cât costă și un kilogram de cireșe.

Câți lei costă 1 kilogram de cireșe în Grecia

Românii au luat cu asalt Grecia, în minivacanța oferită de guvernul României cu ocazia Zilei Copilului, dar și de Rusalii. Mii de români au plecat în însorita Grecie, unde se bucură de soare, de mare, dar și de prețuri decente, față de cele din România.

Turiștii aflați în grecia au rămas surprinși că până și prețurile la cireșe sunt mai mici decât în România. Un turist a făcut o fotografie și a postat-o pe un grup de călătorie în Grecia, iar internauții au rămas surprinși să vadă că în Grecia un kilogram de cireșe costă doar 4 euro, aproximativ 20 de lei.

Cati lei costa 1 kilogram de cirese in Grecia
Cati lei costa 1 kilogram de cirese in Grecia

„Îți vine să-ți faci livadă”

Se știe că în România cireșele au un preț foarte mare, în luna mai, când fructele preferate ale multor români se vând chiar și cu prețul de 50 de lei kilogramul. Între timp, prețul cireșelor a mai scăzut și la noi în țară, însă acesta este tot mare pentru mulți români. Chiar dacă în piețe kilogramul de cireșe se vinde cu 25-30 de lei kilogramul, Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România a identificat cele mai ieftine cireșe vândute la tarabă: „Cireșele de mai costă doar 12 lei / kilogramul”, după cum anunța APCR, însă fără a preciza în ce piață din țară.

„Dacă nu e un milion nu e fiță”, scrie, ironic, un comentator. Cineva scrie că a plătit 10 lei pe căpșuni, „astea sunt prețurile, îți vine să-ți faci livadă”. „Cireșe de mai? Mai încolo!!! Am în fața blocului un cireș, București, si încă nu e copt. Abia puțin pârguit. Deci, cireșe de mai, mai prin iunie. Am văzut cireșe și caise pe tarabe și mă bucur că nu au scris că sunt românești”, scrie o altă persoană.

„Credeți pana si voi ca sunt Românești???? Eu spun ca sunt Grecia cu un amarat de preț scris în română”, își manifestă scepticismul o doamnă. „Cireșe de mai? Unde s-au copt când vremea a fost rece…”, scrie altcineva.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...