Câţi elevi au fost confirmaţi pozitiv cu Covid după testarea PCR. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei

Beatrice Dumitru 09.12.2021, 17:53
Câţi elevi au fost confirmaţi pozitiv cu Covid după testarea PCR. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei

Testarea elevilor anti-Covid-19 cu testele de salivă a început pe 6 decembrie, iar a doua serie a fost programată joi, 9 decembrie. 86 de teste au avut rezultate pozitive, dar nu toate au fost confirmate după efectuarea unui PCR. Sorin Cîmpeanu, ministrul Sănătății, a anunțat câte cazuri au fost confirmate după prima zi de testare.

Câți elevi au fost reconfirmați cu Covid după efectuarea testului PCR

În încercarea de limitare a răspândirii epidemiei de coronavirus, autoritățile au decis testarea elevilor, cu teste de salivă. 86 dintre copii au prezentat rezultate pozitive după prima zi, însă, potrivit procedurii, aceștia au efectuat și un test PCR pentru pentru confirmarea sau infirmarea bolii.

16.956 de unități de învățământ au decis ca testele să se facă acasă, 216 vor administra testele la școală, iar în cazul a 467 de unități, acestea vor fi administrate fie la domiciliu, fie la școală, diferențiat, pe niveluri de studiu. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că dintre cei 86 de elevi, doar 16 au fost confirmați pozitiv în urma efectuării testului PCR, iar pentru alți 22, boala a fost infirmată.

Câţi elevi au fost confirmaţi pozitiv cu Covid după testarea PCR. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei
Două zile de testare pentru elevi în școli.

La nivel național, au fost confirmate PCR un număr de 16 cazuri identificate pozitiv prin teste pe baza de salivă. Alte 22 de cazuri au fost infirmate prin teste PCR. Pentru restul nu au fost încă raportate rezultatele”, a anunţat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei,

Testele de salivă din școli s-au epuizat

Testele de salivă din școli sunt insuficiente pentru administrarea de luni, 13 decembrie, potrivit datelor transmise de inspectoratele școlare județene. În acest context, Ministerul Educației a cerut într-o scrisoare deschisă Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), condus de Raed Arafat, graficul livrărilor de teste de pentru unitățile de învățământ, potrivit Edupedu.

Vă rugăm să ne transmiteți cu celeritate graficul de aprovizionare eșalonată cu teste de salivă, în condițiile în care testele primite au fost distribuite integral către unitățile de învățământ pentru administrare în săptămâna 6-12 decembrie, iar diferența rămasă nu acoperă necesarul pentru săptămâna 13-19 decembrie, fiind insuficientă chiar și pentru administrare în prima zi a săptămânii – luni, 13 decembrie, conform datelor transmise de inspectoratele școlare județene”, se arată în scrisoare.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în teritoriu ar fi trebuit trimise 6,5 milioane de teste de salivă în două tranşe, dintr-un total de 12 milioane contractate în primul lot.

Urmăriți Impact.ro și pe