Câți bani te costă acum o viză dacă vrei să pleci în Marea Britanie. Sumele pe care trebuie să le dea românii

Cristian Cojocaru 14.01.2021, 10:17
Câți bani te costă acum o viză dacă vrei să pleci în Marea Britanie. Sumele pe care trebuie să le dea românii

Dacă te afli printre cei care doresc să emigreze în Marea Britanie, află că de acum, din cauza Brexitului, lucrurile nu mai merg la fel de ușor ca înainte. Mai multe condiții trebuie îndeplinite, fiind necesară și o viză dacă vrei să pleci în Marea Britanie.

Cât costă o viză pentru a merge în Marea Britanie

După ce Marea Britanie a ieșit complet din Uniunea Europeană, indiferent dacă vrei să muncești, să studiezi sau să îți deschizi o afacere în insulă, trebuie să aplici pentru o viză. Pentru a obține această viză, mai multe condiții trebuie întrunite precum cunoașterea limbii engleze dar și oferta unui salariu minim. Sistemul este destul de complex dar și taxele sunt variate pentru diferitele tipuri de vize pentru care cineva va trebui să aplice. Aceste taxe, diferă pe baza mai multor criterii, un exemplu în acest sens fiind reprezentat de faptul dacă solicitantul se află pe teritoriul Marii Britanii sau nu.

Un alt criteriu cu privire la un anumit tip de viză pentru persoanele recunoscute la nivel internațional ca autorități în domeniile de activitate, este luat în considerare dacă solicitarea vizei este făcută prima dată, sau ulterioară celei inițiale. În primul rând referirea se face la persoanele care doresc să plece acolo în scopul de a munci. În cazul acestor persoane, costurile unei vize pot fi cuprinse între 610 și 1.408 lire sterline în funcție de unde solicitantul aplică, adică din interiorul Marii Britanii sau din afară. Costurile pot varia și în funcție de durata contractului de muncă. Dacă acesta este până în trei ani, costurile vor fi mai mici însă dacă depășește durata a trei ani, costurile vor fi în jur de 1.000 de lire sterline.

Cei care vor dori să își deschidă o afacere în Marea Britanie, vor fi nevoiți să aplice la rândul lor pentru un astfel de document
Cei care vor dori să își deschidă o afacere în Marea Britanie, vor fi nevoiți să aplice la rândul lor pentru un astfel de document

Cât plătești pentru alte tipuri de vize

Tot în baza criteriilor se află și calificările solicitantului precum și domeniile în care aplică, fiind relevant faptul dacă în acel sector, există lipsă de personal sau nu. Dacă în cazul unei solicitări de viză pentru un contract de maximum 3 ani se percepe o taxă de 484 de lire, în cazul unui contract de peste trei ani, costul se va ridica la 928 de lire, în oricare dintre cazuri fiind necesar un certificat de sponsorizare din partea angajatorului.

În cazul vizelor de studii, cele mai relevante sunt vizele de studii obișnuite care costă 348 de lire, indiferent unde a fost făcută solicitarea. Există persoane care merg să studieze pe teritoriul britanic pe termen scurt până în șase luni, taxa fiind de 97 de lire, iar pentru cei a căror durată de studii nu depășește 11 luni, prețul este de 186 de lire.

Cei care vor dori să își deschidă o afacere în Marea Britanie, vor fi nevoiți să aplice la rândul lor pentru un astfel de document. Costurile variază în cazul în care este o primă afacere sau nu. În cazul primei situații, costul este de 363 de lire dacă solicitarea a fost făcută din afara Marii Britanii, în timp ce cea făcută din interiorul țării va costa 493 de lire. În cea de-a doua situație, costul vizei este de 1.021 de lire, respectiv 1.277 de lire dacă solicitare a fost făcută din afara teritoriului.

Pe lângă costul vizelor, solicitanții pot aplica pentru mai multe servicii cum ar fi urgentarea procesului de acordare a vizei. Un astfel de serviciu va costa solicitantul până la 956 de lire, momentan serviciul fiind suspendat din cauza pandemiei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI