Câţi bani primesc ofiţerii ruşi pentru a lupta în războiul din Ucraina. Suma e mai mică decât te aşteptai

Andra Daoud 02.03.2022, 22:18
Câţi bani primesc ofiţerii ruşi pentru a lupta în războiul din Ucraina. Suma e mai mică decât te aşteptai

În cele 7 zile de când a izbucnit războiul din Ucraina, s-au vehiculat multe informații cu privire la soldații pe care Putin i-a trimis în țara vecină, la ce li s-a spus acestora despre invazie și cu ce sume sunt plătiți pentru a lupta în armata lui Putin. Acum au apărut informații clare cu sumele cu care sunt recompensați militarii ruși pentru a lupta în Ucraina.

Câţi bani primesc ofiţerii ruşi pentru a lupta în războiul din Ucraina

O filmare publicată pe contul de Facebook al Ministerului Apărării din Ucraina dezvăluie câți bani primește un ofițer rus pentru a lupta în războiul din Ucraina. Potrivit autorităților ucrainene, motivația soldaților ruși care vin la luptă nu este de a-și reprezenta țara și interesele ei, ci de a câștiga bani pentru a-și întreține familiile.

Ministerul Apărării a publicat o filmare cu un soldat rus captivat, care mărturisește că a venit în război pentru a face rost de bani. Potrivit spuselor lui, ofițerii ruși primesc un salariu de 60 de mii de ruble pe lună, adică echivalentul a aproximativ 550$.

Mesajul autorităților ucrainene este cât se poate de clar pentru soldații ruși: „în Ucraina nu veți câștiga nimic în afară de niște plumb în propriul corp! Suntem pe pământul nostru și îl vom apăra până la capăt!”, scrie în descrierea filmulețului cu soldatul rus capturat.

Câți bani primesc ucrainenii care luptă în război

În urmă cu două zile, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că oamenii care iau arma în mână pentru a-și apăra țara împotriva invaziei rușilor vor primi un salariu de 3.000 de euro pe lună din partea statului.

Bineînțeles, militarii noștri nu se luptă pentru bani, dar asta azi, mâine. Trebuie să înțelegem că, în acest moment, este cea mai importantă meserie – să fii militar și să îți aperi țara. Trebuie să specific că statul le va plăti, adecvat, munca pe care o depun. Îi vom plăti pe toți cei care țin armele în mâna lor cu 100.000 UAH (n.r. 3.000 de euro) pe lună.

Nu trebuie să ne mulțumească nimeni, dar trebuie să știe că această țară le este, cu siguranță, recunoscătoare. Vom continua așa până când războiul se va încheia”, a spus Volodimir Zelenski într-o conferință de presă.

După 7 zile de război, Ucraina încă rezistă în fața atacurilor armatei ruse. Potrivit estimărilor, Ucraina ar fi înregistrat pierderi materiale mai mari decât Rusia în războiul care se dă pe teritoriul său. În zilele următoare sunt anunțate ninsori în estul Ucrainei și se preconizează că vremea rea ar putea încetini avansul trupelor rusești pe teritoriul Ucrainei.

Urmăriți Impact.ro și pe