Câţi bani poate face un cerşetor din România în câteva ore. Suma te va lăsa fără cuvinte

Badea Violeta, Diana Timișoreanu 29.06.2021, 08:54
Câţi bani poate face un cerşetor din România în câteva ore. Suma te va lăsa fără cuvinte

Îi vedem peste tot în România. Unii spun că au mari probleme medicale, alții își strigă durerea atârnând de toate gardurile. De regulă, cerșetorii umblă prin marile orașe pentru a practica această „meserie” zilnic sau ocazional, după cum e nevoie. Acești oameni nu au acces la servicii de bază de sănătate şi nu au acte de identitate. Unii dintre ei trăiesc cu adevărat aceste drame, alții sunt profitori pentru că „meseria” de cerșetor s-a dovedit a fi una extrem de profitabilă. Iată câţi bani poate face un cerşetor din România în câteva ore.

Câţi bani poate face un cerşetor din România în câteva ore

De-a lungul timpului, cerşetoria a devenit o meserie ca multe altele. Nu e ceva de lăudat, sau nu pentru toţi. În orice caz, efortul pare să merite, deoarece se pot câștiga sume frumoase. O dovedește un cerșetor din Iași care a reușit să adune în doar trei ore nu mai puțin de 500 de lei. Ghinionul lui a fost că polițiștii l-au surprins și l-au lăsat fără banii strânși. Poliția Locală Iași face un apel la toți cetățenii să nu mai încurajeze cerșetoria din oraș.

 „Menționăm faptul că persoana în cauză nu a putut prezenta un document care să ateste că este inapt pentru a munci. Poliția Locală Iași roagă cetățenii municipiului, dar și turiștii să nu mai încurajeze fenomenul cerșetoriei”, se arată în comunicatul transmis de polițiștii locali.

Din păcate, acesta nu este singurul caz. Astfel de situații sunt prezente peste tot în țară, iar autoritățile nu pot face altceva decât să-i ridice de pe străzi și să avertizeze populația. Cerșetorii sunt amendați și trimiși în centrele special amenajate pentru oamenii nevoiași. După un timp, aceștia ajung din nou pe străzi cerșind. Tocmai din acest motiv, oamenii legii îi roagă pe cetățeni să nu mai susțină această practică.

Cat castiga un cersetor
Cat castiga un cersetor

Cum vrea Elveșța să scape de cerșetorii români

Cerșetorii ne fac de râs și în străinătate. Elevțienii vor să rezolve cât mai repede această problemă, iar soluția pe care au găsit-o este inedită. Autoritățile au transmis că fiecare cerșetor care părăsește definitiv orașul primește câte un voucher către o destinație europeană.

Astfel, serviciul de migrație din Basel pune la dispoziție bilete de tren și o donație de 20 de franci elvețieni fiecărei persoane care pleacă din țară, scrie The Local. Cei din țara noastră vor putea primi un bilet de avion pentru aproximativ 60 de franci elvețieni pentru distanța Basel-București, deoarece este greu de crezut că vor prefera mersul cu trenul.

Urmăriți Impact.ro și pe