Câți bani poate câștiga Istvan Kovacs, arbitrul român prezent la Campionatul Mondial 2022. E o sumă imensă pentru doar o lună

Beatrice Dumitru 23.11.2022, 08:56
Câți bani poate câștiga Istvan Kovacs, arbitrul român prezent la Campionatul Mondial 2022. E o sumă imensă pentru doar o lună

Ediția Campionatului Mondial de Fotbal 2022 este cea mai scumpă din istorie prin banii investiți în constrirea arenelor și a infrastructurii. Dar și cei care sunt implicați în competiție sunt răsplătiți cu sume importante, așa cum este cazul arbitrilor. Singurul central din România prezent la Cupa Mondială din Qatar este Istvan Kovacs, care va încasa de la FIFA o sumă consistentă.

Câți bani încasează Istvan Kovacs la Campionatul Mondial 2022

Pentru Campionatul Mondial de Fotbal 2022 au fost selectați 129 de arbitri, dintre care 36 de centrali, 69 de asistenți și 24 pentru cameara VAR. Istvan Kovacs este primul arbitru român prezent la Cupa Mondială după 36 de ani și va avea și un câștig financiar important.

Istvan Kovacs (38 de ani) va primi din partea FIFA un salariu de 70.000 de dolari pentru participarea la turneul din Qatar, dublu față de cât a fost la CM 2006, cu 20.000 mai mult decât în 2010 și 2014 și la fel ca în 2018. Dar, pe lângă această suma, arbitrul român va primi și câteva bonusuri: 3.000 de dolari pentru o partidă condusă în grupă, 10.000 de dolari pentru fazele eliminatorii, 2.500 de dolari ca al 4-lea oficial în prima fază a competiției și 5.000 de dolari din faza optimilor.

Câți bani poate câștiga Istvan Kovacs, arbitrul român prezent la Campionatul Mondial 2022. E o sumă imensă pentru doar o lună
Istvan Kovacs, singurul central din România prezent la Cupa Mondială din Qatar.t

Cât va primi fiecare asistent

Alături de Istvan Kovacs se află și cei doi asistenți ai săi, Mihai Artene și Vasile Marinescu, care vor fi recompensați cu un salariu de 25.000 de dolari, plus 2.500 pentru de meci în grupe și 5.000 în fazele eliminatorii.

Pentru a câștiga suma primită din partea FIFA la Campionatul Mondial, Istvan Kovacs ar trebui să arbitreze 52 de partide în Liga 1. 6.000 de lei încasează un arbitru pentru un meci, plus 700 de lei pentru transport, conform baremului CCA.

FIFA se confruntă cu o problemă după ce a anunțat cu doar două zile înainte de începerea competiției din Qatar că vânzarea alcoolului este interzisă pe stadioane. După această decizie, producătorul de bere Budweiser, al doilea în privința vânzărilor în 2021, va fi primul sponsor care va da FIFA în judecată pentru încălcarea contractului. În plus, ar putea acuza și Qatarul pentru încălcarea acordurilor semnate cu FIFA care îl obligă să „respecteze contractele cu sponsorii”.

Comercializarea alcoolului este permisă doar în fan zone-uri, acolo unde fiecare suporter își poate procura maximum patru halbe pentru suma de 15 euro.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...