Câți bani încasează statul român de la „păcănele”. Taxa pusă pentru fiecare aparat

Redacția IMPACT 26.05.2020, 15:46

Casele de pariuri din România, precum și cazinourile au fost închise pe perioada stării de urgență. Pierderile generate au fost suferite atât de operatorii economici, cât și de statul român, care încasa sume considerabile la buget, pentru fiecare aparat de joc.

Pierderi uriașe în sectorul jocurilor de noroc din România

Cazinourile și casele de pariuri fizice au cunoscut o pauză îndelungată de la implementarea stării de urgență și până acum. Unitățile se vor deschide propriu-zis din 15 iunie, data la care sectorul jocurilor de noroc este programat să își reia activitatea. Casele de pariuri îți vor relua activitate simultan cu cele afacerile din industria HoReCa, în eventualitatea în care situația o va permite.

În cele două luni în care activitatea a funcționat doar online, pierderile în acest sector au fost foarte mari. Dacă ar fi să ne raportăm doar la o lună, casele de pariuri și cazinourile au adus pierderi de aproximativ 60 de milioane de euro.

În ceea ce privește taxele pe aparate, acestea se ridică la 330 de euro pe lună, pentru un singur aparat, ceea ce într-un an, cu o singură mașinărie se cheltuie aproximativ 4000 de euro.

„Taxele în această industrie sunt fixe. Plătești indiferent dacă ai clienți sau nu ai clienți. Taxa pe un aparat pe an este de 4000 de euro, cam 330 de euro pe lună. Și nimeni nu va ține cont că e pandemie și nu mai sunt clienții care erau odată.

Taxele fiind la fel de mari, chiriile la fel de mari, vor începe greu și cu pierderi semnificative. Cei care nu au bani puși de-o parte ca să reînceapă, nu vor reîncepe. Sunt costuri mari.

Nu este ca și la orice industrie în care poți să întârzii cu taxele și plătești penalități. Aici se anulează licența și nu poți să mai operezi 5 ani de zile. Consecințele sunt mult mai grave”, a explicat pentru Fanatik, Sorin Constantinescu, expert în gambling și consilier guvernamental în domeniul jocurilor de noroc.

 

Sursa foto: Inquam Photos/George Calin

Urmăriți Impact.ro și pe