Câți bani câștigă, de fapt, Marian Godină în fiecare lună. ”M-aș gândit la oamenii care nici nu visează un salariu ca al meu”

Stan Filon 05.01.2021, 11:11
Câți bani câștigă, de fapt, Marian Godină în fiecare lună. ”M-aș gândit la oamenii care nici nu visează un salariu ca al meu”

Polițistul Marian Godină le bate obrazul colegilor săi din Poliția Română care au cerut în stradă salarii mai mari. Celebrul polițist a postat pe Facebook un mesaj în care recunoaște cu mâna pe inimă exact ce salariu primește în fiecare lună!

Ce salariu are Marian Godină

Marian Godină spune că anul 2020 a fost unul dificil, când mii și mii de oameni din mediul privat și-au pierdut locurile de muncă. Bugetarii însă nu au avut de suferit, iar demersul colegilor săi l-au lăsat cu gura căscată. recunoaște că i-ar crăpa obrazul derușine să protesteze, în condițiile în care salariul său este unul bun.

”Ne place sau nu, bugetarii sunt plătiți din banii produși de mediul privat. Adică unii muncesc, produc bani, plătesc taxe, iar din banii ăia sunt plătiți bugetarii. Acum, pandemia asta a lovit din plin chiar sectorul privat. Mii de oameni au rămas fără locuri de muncă sau au intrat în șomaj.

Ce salariu are Marian Godina
Ce salariu are Marian Godina

”Aș crăpa de rușine să ies în stradă să spun că vreau mai mult”

Nu e cazul bugetarilor, lor le-au rămas salariile intacte. Eu, de exemplu, am luat salariu 4700 de lei luna trecută. Nu i-am luat degeaba, am muncit pentru ei, m-am trezit uneori la 3 dimineața să mă duc la serviciu, am fost chemat din timpul liber de câteva ori, iar asta se întâmplă în fiecare lună.

Am muncit nopți și sâmbete și duminici. Deci nu am luat salariul stând acasă și nici pe degeaba. Totuși, aș crăpa de rușine să ies în stradă să spun că vreau mai mult. Asta în timp ce m-aș gândi la oamenii ăia din privat, care au rămas fără serviciu sau care nici nu visează la un salariu ca al meu”, a scris polițistul pe blogul personal.

Mai multe organizaţii sindicale din apărare şi ordine publică au pichetat în ultima zi a anului 2020, alături de grefieri, sediile prefecturilor din ţară în semn de protest faţă de îngheţarea salariilor și creșterea salariului minim cu doar 41 de lei.

Dar care au fost, mai exact solicitările polițiștilor? Ei bine, sindicatele din Poliţia Română şi din Poliţia Penitenciară, afiliate la Federaţia Publisind, au protestat pentru eliminarea inechităţilor salariale din sistemul public, pentru aplicarea legii-cadru privind salarizarea bugetarilor, pentru un salariu minim corelat cu creşterea preţurilor de consum precum şi pentru condiţii decente de muncă.

Altfel a stat situația în mediul privat, unde aproape 900 de mii de oameni și-au pierdut locul de muncă, doar în ultimele 4 luni de zile! Unul dintre cele mai lovite ramuri este HoReCa.

Urmăriți Impact.ro și pe