Când ar putea să se redeschidă mall-urile în România. Data anunțată de ministrul Economiei

Iancu Andreea 02.06.2020, 13:15

Noile măsuri de relaxare, intrate în vigoare de la 1 iunie au adus bucurie și liniște atât pentru cetățeni, cât și pentru administratorii diferitelor afaceri. În special cei din zona HoReCa se bucură de posibilitatea de a-și redeschide terasele. Totuși, mulți dintre români așteaptă cu nerăbdare redeschiderea mall-urilor din marile orașe. Momentul în care se va da liber la cumpărături în magazine va fi cunoscut în curând.

România, pe o pantă ascendentă a măsurilor de relaxare

Deocamdată, principalele măsuri de relaxare instituite de la 15 mai de către autorități au adus o ușoară revenire la normal. Astfel, cetățenii pot circula în interiorul localității fără declarație pe propria răspundere. De la 1 iunie se poate călătorii și între diferite localități fără a completa această declarație. Totodată, de ieri s-au deschis și terasele, împreună cu sezonul estival și plajele. De asemenea, se reia transportul feroviar și rutier internațional, dar și competițiile sportive, fără spectatori. Începând cu 1 iunie se pot organiza spectacole și concerte în aer liber.

Se anunță noi măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea mall-urilor Foto - Pexels
Se anunță noi măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea mall-urilor
Foto – Pexels

Când vom putea merge la mall

Autoritățile române speră ca evoluția să fie una favorabilă relaxării măsurilor în continuare. Astfel, dacă România va păstra această tendință descendentă de îmbolnăviri cu coronavirus, se vor elimina din restricții. Un nou val de măsuri de relaxare urmează să aibă loc începând cu data de 15 iunie. Tot atunci, se estimează că mall-urile ar putea fi deschise.

Conform Mediafax, acest anunț a fost făcut chiar de către Ministrul Economiei, Virgil Popescu. Acesta a anunțat, în urma unei întâlniri cu reprezentanții industriei, că mall-urile se vor deschide de la 15 iunie. Totuși, este esențial să luăm în calcul situația epidemiologică din România și evoluția sa în următoarele zile.

Alături de premierul Ludovic Orban am avut astăzi o întâlnire cu membri ai Asociației Investitorilor de Real Estate din România. Aceștia ne-au prezentat problemele cu care s-au confruntat în această perioadă de criză. Drept urmare, în urma discuțiilor avute am stabilit, că în cazul în care situația epidemiologică ne va arăta că numărul persoanelor infectate scade, vom deschide mall-urile cu data de 15 iunie.

Însă, pentru moment, nu luăm în calcul ca din data de 15 iunie să fie deschise cinematografele și locurile de joacă, din interior. Ușor, ușor se vor da măsuri de relaxare, pentru a ajuta la revitalizarea economiei, pentru ca viața să revină la normalitate.

https://www.facebook.com/VirgilDPopescu/posts/2587862758119462

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...