Câți bani a strâns Ștefan Mandachi din donații pentru a ajuta spitalele din Suceava. ”E un miracol”

Diana Radu 31.03.2020, 13:44
Câți bani a strâns Ștefan Mandachi din donații pentru a ajuta spitalele din Suceava. ”E un miracol”

Ştefan Mandachi, omul de afaceri sucevean ajuns în atenţia opiniei publice când a construit primul metru de autostradă din banii săi, s-a implicat activ în lupta împotriva pandemiei. Mai exact, acesta a decis să-și vândă suta de centimetri de autostradă. Banii obținuți se vor duce către Spitalul Județean Suceava.

Suma pe care a reușit să o strângă Ștefan Mandachi din donații

Ştefan Mandachi a lansat o campanie umanitară, numită ”Cu toții în linia întâi”, pe pagina sa de Facebook prin care și-a propus să strângă bani pentru a veni în ajutorul spitalului Județean Suceava. Astfel, toate donațiile vor fi transformate în echipamente de protecție necesare pentru medici, dar și în aparatură.

În doar patru zile, Mandachi a reușit să strângă suma de 463.000 euro. Printre numele sonore care s-au implicat în campania sa, se numără Victor Ponta și președintele USR -Dan Barna. Fiecare cumpărător al unui număr de centimetri din autostradă va primi un certificat de ”proprietar”. De asemenea, numele acestora va fi trecut pe un monument al donatorilor la Primul metru de autostradă.

stefan mandachi, donatii, autostrada, ponta
Suma pe care a reușit să o strângă Ștefan Mandachi din donații

„Știți cum se numește ăsta? MIRACOL! MIRAAA-COOOOL! Oameni buni, în PATRU ZILE, în doar patru zile!!! 463.000 euro (…). Dacă aș putea, aș îmbrățișa pe fiecare donator de centimetri în parte! Strâns strâns! Mulțumim, mulțumim, mulțumim!!! IATĂ CE AȚI FĂCUT VOI: UN MIRACOL, ASTA AȚI FĂCUT! CEI MAI MULȚI DINTRE NOI FACEM MINUNI! Suceava se va ridica, vă promit! Acum presupun că nu mai aveți dubii, da?”, a scris Ştefan Mandachi pe pagina sa de Facebook.

Ştefan Mandachi a mai precizat că aceasta a fost cea mai mare strângere de fonduri din istoria Sucevei, fără reclame sau ajutoare de la stat. De asemenea, acesta a dat asigurări că niciun leu nu va fi cheltuit fără monitorizare, fără transparență. În acest sen, fiecare achiziție va avea nevoie de un aviz de la Asociația studenților mediciniști, de la expertul de achiziții, de la Crucea Roșie li de o ștampilă de la avocat.

Primul metru de autostradă are 300.000 de centimetri pătrați și că fiecare centimetru pătrat va fi vândut cu 10 euro, astfel încât să se strângă suma de 3 milioane de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe