Câți bani a primit Istvan Kovacs după ce l-a „ținut în frâu” pe Pep Guardiola. Arbitrul, mesaj de mulțumire în română și maghiară

Sorin Barbu 28.04.2022, 11:18

Istvan Kovacs a arbitrat excelent meciul dintre Manchester City – Real Madrid și are șanse foarte mari să prindă un loc la Campionatul Mondial. Marius Avram a dezvăluit câți bani a primit arbitrul român de la UEFA și a spus că dacă ar fi condus un meci din zona arabă ar fi încasat dublu.

S-a aflat câți bani a primit Istvan Kovacs pentru meciul Manchester City – Real Madrid

Istvan Kovacs și-a condus magistral brigada din România la meciul Manchester City – Real Madrid, prima manșă din semifinala Champions League. Arbitrul din Carei a fost lăudat de jurnaliști și chiar de Pep Guardiola, deși antrenorul catalan a protestat pentru un aut și a încasat cartonașul galben.

„Mi-am cerut scuze arbitrului, a fost doar emoția partidei. Pentru mine, a fost aut în favoarea lui City, dar el a decis altfel. Am reacționat sub impulsul emoției și i-am cerut scuze”, a spus Pep Guardiola la final.

Istvan Kovacs are șanse mari să arbitreze la Campionatul Mondial, iar Ion Crăciunescu este convins că anul viitor, dacă prestațiile lui vor fi la fel de bune, va conduce la centru finala Champions League.

Și fostul arbitru internațional Marius Avram i-a lăudat prestația impecabilă și a dezvăluit că UEFA plătește „fluierașilor” un barem standard și că nu există nicio diferență în funcție de faza în care se dispută partida respectivă.

„Sumele sunt publice. Onorariul arbitrilor pe plan internațional, la UEFA, nu este în funcție de nivelul meciului arbitrat, ci este în funcție de nivelul la care este arbitrul. De exemplu, Istvan Kovacs, care este în categoria Elite, indiferent ce meci arbitrează, în Europa League, în Conference League, în Champions League, el primește același barem. Baremul este undeva la 5.000 de euro pentru fiecare meci.

În țările arabe, sunt cam 10.000 de dolari la un meci arbitrat. Arabii plătesc bine, plătesc pentru elita europeană, le plac arbitrii tari, îi aduc să arbitreze meciurile importante”, a spus Marius Avram, la Digi Sport.

„Aș vrea să mulțumesc tuturor celor care m-au susținut în ultimele zile și mi-au transmis mesaje de felicitare după meciul de alaltăieri (n.r. – marți). Mă simt flatat și bucuros în același timp că am reușit împreună cu echipa mea să ieșim cu fruntea sus din acest meci istoric de UCL. Vă doresc tuturor multă sănătate”, a postat Istvan Kovacs pe pagina sa de facebook. Mesajul a fost scris în română și maghiară.

Partida Manchester City – Real Madrid, din prima manșă a semifinalei  Champions League, a fost câștigată cu 4-3 de formația antrenată de Pep Guardiola. Duelul dintre Liverpool și Villareal s-a terminat cu scorul de 2-0.

Urmăriți Impact.ro și pe