Câți bani a câștigat Victor Ponta în 2021. A făcut sute de mii de euro după ieșirea din Parlament

Andra Daoud 11.08.2022, 14:18
Câți bani a câștigat Victor Ponta în 2021. A făcut sute de mii de euro după ieșirea din Parlament

Victor Ponta a făcut un pas în spate și s-a retras din viața politică în urmă cu câțiva ani. Fostul premier al României și-a dedicat timpul altor activități, după ce partidul politic pe care l-a înființat după ce a ieșit din PSD nu a mai obținut un loc în Parlament. Din ce face bani frumoși Victor Ponta, după retragerea de pe scena politică și ce profit a avut anul trecut.

Câți bani a câștigat Victor Ponta în 2021 și din ce tip de activități

Victor Ponta părea că a atins apogeul carierei politice în perioada în care a fost premier. A candidat și la alegerile prezidențiale, pe care le-a pierdut în favoarea lui Klaus Iohannis, după care a decis să nu își mai asocieze imaginea cu Partidul Social Democrat și a înființat o nouă formațiune politică.

Partidul PRO România nu a reușit însă să adune suficiente voturi la alegerile parlamentare din 2020 și nu a îndeplinit pragul electoral pentru a obține locuri în Parlament. După acest episod, Victor Ponta a făcut pasul în afara domeniului politic și s-a dedicat altui tip de activități.

Fostul premier și-a deschis, în 2021, o firmă de consultanță economică și se pare că îi merge foarte bine. Firma se numește VP Projects Advisers SRL și îi aduce un profit semnificativ fostului premier. Potrivit datelor oficiale de la Registrul Comerțului, societatea lui Victor Ponta a realizat, în 2021, un profit de 2.154.637 lei, adică aproximativ 438.000 de euro, scrie Digi 24. Ponta spune că are clienți străini și că nu lucrează cu firme din România.

„Asta fac: dau consultanță de business. Firmelor din afară, nu din România. Îmi spun părerea despre ce se întâmplă pe piețele din estul Europei. Nu dau consultanță politică, doar economică.

Singurul lucru după care mai sufăr ține de partea asta economică. Chiar că suntem cei mai stupizi. Și nu înțeleg de ce se măresc taxele la noi… Parcă vor să ne alunge din România. Nu prea mai stau eu în România, dar chiar că suntem cei mai năpăstuiți”, a declarat Victor Ponta pentru sursa menționată.

Cati bani a castigat Victor Ponta in 2021. A facut sute de mii de euro dupa iesirea din Parlament
Victor Ponta ofera consultanta in business de cand s-a retras din politica

Ce face Victor Ponta în timpul liber

De când nu trebuie să se mai prezinte zilnic la ședințele de Guvern sau la dezbaterile din Parlament, Victor Ponta are mult timp liber la dispoziție. Fostul politician se dedică familiei și în urmă cu ceva timp anunța că el și soția lui au adoptat un copil, o fetiță din categoria de copii greu adoptabili.

În plus, Ponta are un hobby care îi ocupă destul de mult timp. Fostului premier îi place să joace golf și profită de fiecare ocazie pentru a practica acest sport. Asta presupune însă și un efort logistic, pentru că în țara noastră nu prea sunt terenuri de calitate, iar cei pasionați trebuie să se deplaseze în străinătate pentru a avea parte de o experiență ca la carte.

„Da, joc mult golf. Aș juca în fiecare zi, dar nu se prea poate. Când mă lasă Daciana, joc…”, a mai spus Victor Ponta, pentru sursa citată.

Fostul premier a dezvăluit că îl are adesea ca adversar de joc pe europarlamentarul Rareș Bogdan.

 

Urmăriți Impact.ro și pe