Câți bani a câștigat Simona Halep din tenis. O avere colosală dintr-o pasiune

Rădulescu Valentin 19.08.2020, 17:22
Câți bani a câștigat Simona Halep din tenis. O avere colosală dintr-o pasiune

Pasiunea pentru tenis a lui Halep i-a adus succes pe toate planurile. Sportiva se poate considera deja o femeie împlinită și cu o carieră de succes. Pe lângă toate premiile în valoare de milioane de dolari, tenisul i-a adus și oportunități în afaceri. Ce avere are Simona Halep?

Simona Halep a făcut o avere din tenis

Simona Halep a dezvoltat o adevărată iubire pentru tenis, iar pe lângă plăcerea de a juca, aceasta a încasat și sume uriașe de bani. În acest moment, Simona ocupă locul patru în clasamentul celor mai bine plătite sportive, iar acest lucru o dovedesc și încasările sale. Campioana noastră a obținut în perioada 1 iunie 2019- 1 iunie 2020 o sumă impresionantă de bani. Simona a încasat 10,9 milioane de dolari, 6,9 milioane fiind doar din premiile pe care le-a câștigat. Restul de 4 milioane de dolari au fost obținuți din sponsorizări, se arată potrivit Ferbes.

Totodată, în topul în care se clasează și Simona, primul loc îi aparține lui Naomi Osaka, având un câștig de 37,4 milioane de dolari, iar locul doi este ocupat de Serena Williams, cu încasări de 36 de milioane de dolari. Dar chiar și așa, jucătoarele care ocupă primele locuri în clasament, au câștigat mult mai puține premii față de Halep. Acestea au avut încasări de milioane de dolari datorită contractelor mult mai mari de sponsorizare. Ca și exemplu, Naomi Osaka a câștigat de două ori mai puține premii decât Halep, obținând doar 3,4 milioane de dolari din acestea.

Câți bani a câștigat Simona Halep din tenis. O avere colosală dintr-o pasiune
Câți bani a câștigat Simona Halep din tenis. O avere colosală dintr-o pasiune

Halep, investiții de succes

Simona Halep are planuri mari și continuă să investească. Aceasta este decisă să facă mulți bani atunci când probabil se va retrage din tenis. În prezent sportiva și familia ei dețin multe proprietăți în România, printre care două hoteluri în Brașov și Poiana Brașov, dar și un apartament în valoare de 400.000 de euro în București. De astfel, Simona a mai construit și câteva vile în care a investit aproximativ jumătate de milion de euro, plus un bloc de 6 etaje cu apartamente de lux în Mamaia.

Halep dă în continuare dovadă de talent și voință, fiind câștigătoarea primului turneu organizat după ridicarea restricțiilor pentru oprirea pandemiei. Acesta a fost al 21-lea turneu câștigat și s-a întors acasă cu un cec în valoare de 43.000 de dolari, după ce a obținut victoria cu 6-2, 7-5 împotriva lui Elise Mertens, în finala de la Praga.