Simona Halep i-a cucerit pe americani. Ce au putut scrie după victoria de la Praga

Marian Cărăvan 19.08.2020, 13:57
Simona Halep i-a cucerit pe americani. Ce au putut scrie după victoria de la Praga

Simona Halep a revenit cu succes în circuitul profesionist de tenis. Constănțeanca s-a impus la primul turneu la care a participat după pauza forțată de pandemia de coronavirus și i-a cucerit pe americani. Un jurnalist american a scris elogios despre Simona Halep.

Simona Halep, elogiată de americani. Ce a scris un jurnalist american după victoria de la Praga

Simona Halep a făcut senzație la revenirea în circuitul profesionist. Participarea la turneul de la Praga i-a adus al 21-lea trofeu WTA din carieră, după o săăptămână în care nicio adversară nu i-a rezistat.

Simona Halep s-a impus în finală în fața belgiencei Elise Mertens, cu 6-2, 7-5, și și-a mai adăugat un trofeu în palmares. Sportiva româncă revenea după o pauză de aproape șase luni, ultimul meci oficial înainte de Praga fiind cel de pe 22 februarie, când a câștigat turneul de la Dubai, după finala cu Elena Rybakina.

Prestația Simonei Halep de săptămână trecută nu a putut fi trecută cu vederea de un cunoscut jurnalist american, Steve Tignor, care a scris un editorial elogios pentru Tennis.com, construit în jurul campioanei noastre.

„Cu toţii am aşteptat, răbdători, revenirea tenisului. Unii dintre noi, poate cei mai mulţi, am aşteptat, de asemenea, răbdători, să vedem din nou tenisul Simonei Halep. Tenisul Simonei Halep, în cazul în care aţi uitat după ultimele cinci luni, e printre cele mai atractive din circuit.

Cu adevărat spectaculos: Simona ne dă câte puţin din tot ce face acest sport unul distrativ pentru spectatorii care îl privesc. E agilă şi dinamică. Loveşte mingea curat şi cu agresivitate, iar backhand-ul ei în lung de linie e printre cele mai bune lovituri din lumea tenisului.

E consistentă şi dictează ritmul în schimburile lungi. Iar un strop de dramă o urmăreşte mereu pe această jucătoare de 1,68 de m. Când ai impresia că e dispusă să renunţe definitiv la tenis, în disperare de cauză, în minutul imediat următor, îşi flutură pumnul în faţa ochilor, celebrând o lovitură câştigătoare”, a scris jurnalistul american.

Simona Halep i-a cucerit pe americani. Ce au putut scrie după victoria de la Praga
Simona Halep i-a cucerit pe americani. Ce au putut scrie după victoria de la Praga

Simona Halep a renunțat la US Open

Simona Halep s-a ținut de cuvânt și a anunțat decizia în privința participării la US Open, turneul de Grand Slam de la New York pe care românca nu l-a câștigat niciodată. Campioana noastră a hotărât să nu se prezinte la turneul din America și să se concentreze pe competițiile din Europa.

„După ce am analizat toți factorii și, luând în considerare circumstanțele excepționale cu care ne confruntăm, am decis să nu merg la New York pentru US Open.

Am spus întotdeauna că voi pune sănătatea pe primul loc, așa că prefer să rămân să mă antrenez în Europa. Știu că WTA și Federația Americană au depus mult efort pentru a organiza turneul în deplină siguranță și doresc tuturor participanților mult succes”, a transmis Simona Halep pe rețelele de socializare.

Turneul de la Flushing Meadows e programat în perioada 31 august – 13 septembrie.

Urmăriți Impact.ro și pe