Câți bani a câștigat, de fapt, Raed Arafat, în 2020. Acesta este suma care apare în cea mai recentă declarație de avere a șefului Departamentului pentru Situații de Urgență

Raed Arafat este personajul cheie în gestionarea crizei epidemiologice din România. Medicul de origine israeliană s-a instalat de mult timp pe teritoriul țării noastre, unde a reușit să ajungă la performanțe remarcabile la nivel de implementare a unor structuri realizate special pentru situații de urgență.

Ce scrie în declarația de avere a lui Raed Arafat

Raed Arafat are mai multe funcții cheie în stat, este Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) și secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Medicul, originar din Palestina încasează 116,808 de lei de la statul român, pentru funcția de secretar de stat, plus alte venituri pentru hrană și echipamente în valoare de 13.316 lei.

Arafat este lector la Universitatea Babeș Bolyai, din Cluj Napoca, de unde câștigă un salariu de 1826 de lei, dar și cadru didactic la Universitatea Titu Maiorescu, din București, acolo predă Managementul serviciilor de urgență la nivel național și de unde încasează 3.739 de lei.

Raed Arafat deține un apartament de 80 de metri pătrați, în județul Ilfov, și 35% din casa părintească ce se află în Palestina, potrivit celei mai recente declarații de avere, publicată pe 15 iunie pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne. De asemenea, Șeful DSU a mai obținut de la Fondul Proprietății de Stat (FPS) suma de 23.265 de lei și încă 113.000 pentru un proiect.
La capitolul active financiare, Șeful DSU are deschise șase conturi bancare, de unde are, adunat, aproximativ 30.000 de euro, se mai arată în declarația sa de avere.

Raed Arafat a înființat SMURD

Raed Arafat are un trecut tumultuos. Medicul s-a născut în Siria, a crescut în Cisiordania, iar la vârsta de 16 ani a emigrat în România, țară în care a decis să rămână pentru a-și face urma și studiile de profil. Cea mai valoroasă realizare a sa, pentru români este înființarea Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare, SMURD, în septembrie 1990, an în care România făcea tranziția către un regim democratic, după aproape 50 de ani de comunism.

Sursa foto: Inquam Photos 
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI