Câți ani a muncit mama lui Ludovic Orban pentru o pensie de 1.800 de lei pe lună. Premierul a spus tot

Raluca Juncu 22.06.2020, 14:12
Câți ani a muncit mama lui Ludovic Orban pentru o pensie de 1.800 de lei pe lună. Premierul a spus tot

Premierul Ludovic Orban a discutat despre situația actuală a pensiilor din România, prilej cu care a punctat și câteva aspecte mai puțin cunoscute din viața. Mama premierului primește o indemnizație din partea statului român care se ridică la 1.800 de lei.

Ludovic Orban: „Mama mea a muncit, vă spun cinstit”

În contextul crizei economice generate de izbucnirea epidemiei de COVID-19 la nivel local, executivul condus de Ludovic Orban nu a stabilit cu exactitate în ce măsura va exista o majorare a pensiilor, despre care cabinetul discuta încă de când a preluat guvernarea.

 

Premierul spune că are în vedere inechitățile formate în societatea românească din cauza pensiilor mici, care nu le permit, de multe ori bătrânilor să duc un trai decent. Orban a adus în discuție și indemnizația mamei sale, de 1.800 de lei, despre care spune că este prea mică, având în vedere munca depusă de-a lungul vieții.

„Există un grad de indignare în societate privind unele pensii. Este clar că nu se poate continua aşa, e clar că trebuie gasită o soluţie… închei prin a spune că încercăm să găsim o formulă foarte serioasă ce să elimine inechitaţile astfel încât un număr foarte mare de oameni să beneficieze de o pensie decentă.

Mama mea a muncit şi vă spun cinstit. A muncit o viaţă şi are 1.800 de lei. Sunt alţii care poate nu au muncit 20 de ani şi au o pensie mult mai mare”, a declarat Ludovic Orban, în cadrul unei intervenții la România TV.

În ceea ce privește majorarea pensiilor, de la 1 septembrie 2020, premierul spune că aceasta nu ar fi posibilă într-un procent de 40%, așa cum era stabilită inițial de liberali. De asemenea, Ludovic Orban nu a comunicat deocamdată la ce nivel vor ajunge pensiile, din toamnă, însă a dat asigurări că acestea vor fi majorate.

„Majorarea cu 40% ar fi fost foarte greu de făcut chiar în condițiile în care eram într-o situație economică favorabilă (…)
Suntem într-o criză economică, suntem într-o criză care a afectat atât veniturile la bugetul de pensii, cât și veniturile bugetului de stat. Se vede limpede că majorarea cu 40% este o majorare care nu poate fi susținută financiar pentru că ea generează un pericol grav pentru echilibrul bugetar al României, riscând să afecteze capacitatea României de a face față tuturor plăților, a mai spus premierul.

Sursa foto: Inquam Photos

Urmăriți Impact.ro și pe