Categoria de români care poate economisi 1700 de lei lunar. Ce trebuie să faci

Stan Filon 11.04.2022, 08:17
Categoria de români care poate economisi 1700 de lei lunar. Ce trebuie să faci

Vin vești bune pentru familiile cu copii din România! Acestea sunt cele care ar putea primi un sprijin nesperat din partea statului, dacă un proiect de lege va fi aprobat. Vorbim despre o inițiativă legislativă a unui membru USR, care va depune săptămâna viitoare un proiect de lege pentru sprijinirea familiilor cu copii, dacă cel puțin unul dintre părinți are un serviciu fiscalizat.

Categoria de români care poate economisi 1700 de lei lunar

Cel care vrea să facă bine familiilor din România este deputatul Alin Apostol (USR), cel care va depune săptămâna viitoare un proiect de lege pentru sprijinirea familiilor cu copii, dacă unul dintre părinți are un serviciu fiscalizat. Suma primită de familiile respective ar putea aduce până la 1700 de lei în plus pe lună, susține inițiatorul legii.

Dar cum ar putea fi aplicată această lege? Ei bine, deputatul vrea ca familiilor care au copii să li se deducă din impozitul reținut la sursă (la angajator) o sumă care poate ajunge până la 1700 de lei. Așadar, banii nu mai merg la dările către stat, ci se întorc la angajatul care are copil. Mai mult, suma ar putea crește, în funcție de câți copii are angajatul respectiv. Deputatul spune că pentru echitate socială, deducerile vor fi invers proporționale cu venitul realizat: cei cu salarii mai mici vor putea deduce mai mult, deci vor avea venituri mai mari.

Categoria de romani care poate economisi 1700 de lei lunar
Categoria de romani care poate economisi 1700 de lei lunar

Ce condiții li se vor impune românilor pentru a primi ba

Inițiatorul legii spune că proiectul său ar combate abandonul școlar (primirea indemnizației fiind condiționată de o prezență a copilului de 90%, în anul școlar precedent) și ar stimula natalitatea, cota crescând odată cu numărul copiilor.

Lucrurile se complică puțin atunci când aflăm că, dacă va fi aprobat acest proiect de lege, această inițiativă menită să ajute familiile românilor în timpuri dificile nu va fi legată de Ministerul Familiei, ci va fi legată cumva de inițiatorul legii, mai exact de USR, partid aflat în opoziție, scrie dcnews.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...