Câte zile se pritocește varza murată ca să nu se strice. Multe gospodine greșesc. De asta nu rezistă toată iarna

Badea Violeta 21.11.2022, 14:11
Câte zile se pritocește varza murată ca să nu se strice. Multe gospodine greșesc. De asta nu rezistă toată iarna

Varza murată este nelipistă din cămara românilor. Aceasta este extrem de utilă pe timp de iarnă, folosindu-se la prepararea sarmalelor, a salatelor, dar și a altor delicii culinare. Cu toate astea, puține gospodine știu să o pregătească corect. Iată câte zile se pritocește, de fapt, varza murată ca să nu se strice!

Cum se realizează, de fapt, pritocirea verzei

Varza murată este, fără dar și poate, extrem de consumată în sezonul rece. La prima vedere, obținerea acesteia pare simplă, dar în realitate, lucrurile sunt ceva mai complicate.

Cele mai multe gospodine se confruntă cu băloşirea murăturilor, iar cauza principală este faptul că acestea nu se aerisesc la timp. Tocmai din acest motiv, noi vă vom dezvălui secretul verzei murate. Iată câte zile se pritoceşte, de fapt, aceasta pentru a fi siguri că nu se strică în butoi.

Confom specialiştilor în arta culinară, varza murată se pritoceşte timp de șapte zile. După fiecare vânturare, se pune din nou capacul și când se scurg cele șapte zile, se scoate furtunul, apoi nu se mai umblă la varză timp de câteva săptămâni.

Cum se realizează pritocirea verzei? În unele regiuni ale țării, gospodarii iau o parte din zeama din butoi și o pun într-un alt recipient, ca mai apoi să o toarne la loc. Însă, cea mai simplă şi eficientă metodă este aceea în care sufli cu putere într-un furtun introdus până la fundul butoiului cu varză.

Citește și Ingredientul pe care să nu-l pui niciodată în butoiul cu varza murată. Se va strica imediat!

Trucuri varză murată
Trucuri varză murată

Cum te asiguri că murăturile nu vor face floare

O altă problemă cu care se confruntă gospodinele este faptul că murăturile fac floare. Conform specialiștilor, aceasta apare atunci când temperaturile sunt prea ridicate.

Pentru a evita această neplăcere, este recomandat să adaugi câteva aspirine în butoi. Valoarea optimă pentru murături nu ar trebui să depăşească niciodată 10 grade Celsius.

Totuși, dacă preferi să folosești un ingredient natural, alege cu încredere hreanul. Tot ceea ce trebuie să faci este să așezi deasupra verzelor câteva bucăţi din această legumă rădăcinoasă. Un alt aspect de care trebuie să ţii cont este butoiul în care urmează să pui murăturile. Acesta trebuie să fie foarte bine curăţat înainte.

Citește și Ce trebuie să pui neapărat în varza murată la două săptămâni după ce ai pus-o în butoi. Se va strica imediat dacă nu adaugi acest ingredient!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...