Câte sute de mii de euro costă un episod din Clanul. Ce buget are Anghel Damian, s-au aflat cifrele reale VIDEO

Anca Manolica 20.02.2023, 12:58

Serialul Clanul de la Pro TV este unul dintre cele mai în vogă și de succes producții televizate. Recent, regizorul Anghel Damian a dezvăluit ce buget a fost alocat pentru un singur episod din serial, dar și ce planuri de viitor are. Câte sezoane va avea.

Ce buget este alocat unui singur episod din Clanul

Serialul de la Pro TV a cucerit rapid publicul, încă din primele episoade. Povestea dintre personaje și intriga acțiunii au atras publicul în fața micilor ecrane, fanii fiind nerăbdători să reînceapă cel de-al doilea sezon, care a avut premiera duminică, 19 februarie.

Cu toții știm că scenariul a fost creat de Anghel Damian, în colaborare cu fosta sa parteneră de viață, Lia Bugnar. Deși nu mai sunt un cuplu, cei doi continuă să demonstreze că sunt doi profesioniști desăvârșiți, separând viața privată de cea profesională. Și fac o treabă foarte bună!

Deși partenerul lui Theo Rose are numai 31 de ani, el a demonstrat că este unul dintre cei mai talentați regizori de la noi. De-a lungul timpului, acesta și-a pus amprenta asupra multor proiecte de succes, printre care și „Vlad”, difuzat tot de Pro TV.

Anghel Damian
Anghel Damian

Clanul, cel mai de succes serial al trustului

Anghel Damian a demonstrat că generația tânără poate produce proiecte de calitate, iar această producție românească este un exemplu clar. Acesta a vrut să se impună și să se facă remarcat în industria cinematografică și iată că munca depusă dă roade.

Artistul este foarte încrezător în proiectul lui, iar priza pe care a avut-o la public și audiențele l-au determinat să aibă planuri mari de viitor. Așadar, regizorul spune că serialul Clanul trebuie să aibă mai mult de două sezoane, motiv pentru care s-a dat start filmărilor pentru cel de-al treilea. Și nu va fi ultimul, pentru că Anghel Damian vrea să ducă povestea pe parcursul a patru sezoane.

Invitat în cadrul unui podcast, acesta a dezvăluit ce buget are alocat acestui proiect. Astfel, potrivit spuselor sale, suma pentru un singur episod este de 200.000 de euro. Comparativ, filmul românesc Teambuilding a avut buget de aproximativ 1 milion de euro.

„Bugetul pe un episod este de 200.000 de euro. Eu îmi propun să fac patru sezoane. Atât. Deja vorbim de un serial care are episoade lungi. Episoadele sunt duble, au 108 minute. Un sezon are 13 episoade, deci, vorbim de 24 de episoade în sensul clasic.

Mi se pare că, deja, după patru sezoane, o poveste de genul ăsta care are o miză setată de la început, miza trebuie să fie împlinită. Dacă nu împlinești miza, după patru sezoane, deja e o ciorbă lungă”, a dezvăluit Anghel Damian, în cadrul podcastului lui Gojira.

@aproximativdiscutii Dacă despre numărul de sezoane vorbisem deja, trebuia să mergem și spre bugetul lor. Podcast cu @Anghel Damian, exclusiv pe Patreon #clanul #teambuiliding #angheldamian #misiuneatiktok #5pasidebine #fy #aproximativdiscutii ♬ original sound – Aproximativ Discuții cu Gojira

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...