Câte paturi goale are Spitalul Foișor, la trei săptămâni de la evacuarea bolnavilor. Doar 23 de pacienți cu Covid-19 internați

Ana Anitoiu, Anca Manolica 29.04.2021, 23:28
Câte paturi goale are Spitalul Foișor, la trei săptămâni de la evacuarea bolnavilor. Doar 23 de pacienți cu Covid-19 internați

Reprezentanții Spitalului Foișor din Capitală au dezvăluit câte paturi goale sunt la aproximativ trei săptămâni de la evacuarea bolnavilor și anularea unor intervenții chirurgicale. Numărul pacienților cu coronavirus internați în această unitate sanitară transformată într-una de suport Covid-19 este de 23.

Spitalul Foișor, evacuat cu scandal

Pe data de 9 februarie a izbucnit un scandal, după ce s-a decis evacuarea Spitalului Foișor din București, astfel încât acesta să devină suport Covid-19. Trei pacienți au murit. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a făcut atunci clarificări în legătură cu aceste decese.

”Faptul că trei pacienţi au decedat în timpul transferului către spitalul Foişor nu este adevărat. Într-adevăr şi din păcate au decedat trei pacienţi. Unul înainte de a fi preluat de ambulanţa SMURD de la Spitalul Universitar, fiind în stare critică. Alte două paciente, de 60 de ani şi de 83 de ani, au decedat la Spitalul Foişor după ce au fost internate la Terapie Intensivă. Prima a fost internată în 10.04, la 19.27 şi decedată în 11.04, la 7.52, iar a doua pacientă a fost internată în 11.04, la ora 00.52, şi a fost declarată decedată în 11.04, la 17.32”, a spus Raed Arafat într-un clip pe care l-a publicat pe Facebook.

Paturi goale Spitalul Foisor
Imagine din seara in care Spitalul Foisor a fost evacuat

Scandalul de la Foișor. ”Pacienții și-au declarat solidaritatea”

Tot în urma scandalului iscat, Vlad Voiculescu, care încă nu fusese demis din funcția de ministru al Sănătății, declara că a sunat personal o parte dintre pacienți și că oamenii și-au declarat solidaritatea cu bolnavii de Covid-19.

”Fără excepție, cei cu care am vorbit și-au declarat solidaritatea cu cei care acum se luptă pentru propria viață. Fără excepție, oamenii au fost impresionați de faptul că acum, în acest moment, la Spitalul Foișor pacienții care au nevoie acută de Terapie Intensivă sunt ajutați să lupte pentru viețile lor. Am fost de asemenea impresionat de empatia și solidaritatea tuturor celor cu care am vorbit”, a spus Vlad Voiculescu.

Câte paturi goale are Spitalul Foișor, la nici o lună de la evacuare

Acum, însă, la nici o lună de la evacuare, Spitalul Foișor are 183 de paturi libere și 23 de pacienți internați cu coronavirus, potrivit Antena 3. În urmă cu aproximativ trei săptămâni au fost anulate peste 30 de intervenții chirurgicale la bolnavii care au fost evacuați.

În plus, pe lista de așteptare pentru operații se aflau 831 de pacienți. Zeci de pacienți, unii dintre ei recent operaţi, au fost nevoiți să le ceară apropiaților să vină să îi ia acasă. Cei mai mulți dintre ei nu erau din București.

Urmăriți Impact.ro și pe