Câte medii de 10 s-au luat la Evaluarea Națională 2023, pe fiecare județ. Surpriza de pe primul loc

Corina Oprea 28.06.2023, 19:52
Câte medii de 10 s-au luat la Evaluarea Națională 2023, pe fiecare județ. Surpriza de pe primul loc

Elevii care au susținut probele la Evaluarea Națională au aflat astăzi notele! Unii dintre ei au fost dezamăgiți, în timp ce alții au avut motive de bucurie. Rezultatele sunt impresionante, mult mai bune decât în anii trecuți, având în vedere câteva sute bune au obținut punctaj maxim.

Note maxime la Evaluarea Națională

Evaluarea Națională s-a terminat. Elevii au avut de susținut două probe, la limba și literatura română și la matematică și au așteptat o săptămână ca să primească rezultatele. Au fost cele mai dificile zile din viața lor, emoțiile fiind mari în timpul așteptării, dar a meritat din plin, mai ales pentru cei care au obținut punctaj maxim.

Astăzi, 28 iunie, elevii care au susținut probele la Evaluarea Națională au aflat ce medii au obținut. Rezultatele au fost disponibile pe internet, dar nu publice. Fiecare elev a primit un cod unic, pe baza căruia a putut verifica ce punctaj a obținut la ambele probe.

Rezultatele au fost impresionante pentru unii elevi, care au surprins cu reușitele lor. Din primele verificări, 429 de elevi au reușit să obțină medii de 10. Acest punctaj înseamnă că lucrările lor au fost impecabile, fără nicio greșeală!

„429 de absolvenți de gimnaziu au încheiat examenul cu media 10 (zece), față de 221 – anul trecut, respectiv 132 în anul 2021”, transmite Ministerul Educației.

Ce pățesc cei cu note sub 5 la Evaluarea Națională

Dacă unii dintre elevi au excelat la Evaluare și au obținut note mari, alții nu au reușit să obțină nici măcar nota 5. Din motive știute doar de ei, rezultatele nu au fost tocmai îmbucurătoare și media totală nu a sărit de pragul minim, ceea ce îi face pe cei pățiți să se întrebe ce se va alege de ei, dacă nu au luat punctaj de trecere.

Spre deosebire de anii trecuți, elevii care obţin note sub 5 la Evaluarea Naţională nu mai pot ajunge la liceu. Până acum, ei puteau alege să meargă la un liceu, fie el cât de slab, dar situația s-a schimbat acum. Astfel, pentru ei rămân la alegere locurile disponibile la diferite şcoli profesionale, de meserii. În ultim vreme, acestea nu s-au mai bucurat de popularitate, dar de acum înainte va începe revitalizarea acestora.

Urmăriți Impact.ro și pe