Câte locuri va avea noul stadion Dinamo și când va fi finalizat. Anunțul făcut chiar azi

Marian Cărăvan 18.09.2020, 16:14
Câte locuri va avea noul stadion Dinamo și când va fi finalizat. Anunțul făcut chiar azi

Dinamo va putea beneficia pe viitor de un stadion modern. Directorul de investiții al CNI a vorbit astăzi despre situația noului stadion al echipei Dinamo. Adrian Cefalan a precizat câte locuri va avea noul stadion Dinamo și când va fi finalizat.

Anunțul făcut chiar azi. Am aflat câte locuri va avea noul stadion Dinamo și când va fi finalizat

Dinamo se confruntă cu o problemă majoră, aceea a lipsei unei arene moderne unde „câinii roșii” să dispute meciurile de acasă, iar fanii să se poată bucura de condiții civilizate. Actualul stadion are o capacitate de 15.032 de locuri, a fost inaugurat în 1952 și renovat în 2007. Dinamoviștii își doresc de mult timp o arenă modernă, iar acest lucru s-ar putea întâmpla mai repede decât și-ar fi putut imagina. În viitorul apropiat ar putea începe lucrările la noul stadion din Ștefan cel Mare. Dinamo și suporterii săi merită o arenă modernă.

Se pare că au fost găsite soluțiile pentru construirea unui stadion pe o suprafață de teren mai mare cuprinzând terenul de rugby și terenul de fotbal. În acest sens, CNI a solicitat CS Dinamo întocmirea unei noi note conceptuale și a temei de proiectare raportat la noua suprafață de teren precum și obținerea unui nou certificat de urbanism.

După transmiterea acestei documentații, CNI va emite ordinul de începere a serviciilor de proiectare a studiului de prefezabilitate și ulterior studiului de fezabilitate, în vederea avizării indicatorilor tehnico-economici.

„Având în vedere standardele de cost, la o capacitate de aproximativ 33.000 de locuri, se estimează un cost de aproximativ 90-100 milioane Euro.

Precizăm faptul că până la execuția efectivă a lucrărilor trebuie parcurse o serie de etape, respectiv întocmirea și aprobarea studiului de fezabilitate, emiterea unei hotărări de guvern de aprobare a indicatorilor tehnico-economici, finalizarea procedurii de achiziție publică de proiectare și execuție (soluționarea eventualelor contestații), întocmirea proiectului tehnic și obținerea autorizației de construire. După emiterea ordinului de începere a lucrărilor de execuție estimăm un termen de finalizare de 18-24 luni”, a declarat Adrian Cefalan, pentru Digi Sport.

Prioritatea noului președinte al CS Dinamo: stadionul

După George Cosac, la conducerea legendarului club bucureștean a venit vine tot un om din zona sportului, mai exact a artelor marțiale. Practicant de taekwondo, Ionuț Adrian Popa a lucrat zece ani în cadrul MAI, iar din 22 iunie îndeplinește atribuțiile de președinte la CS Dinamo. La scurt timp de la învestirea în funcție, noul președinte a făcut și o promisiune.

„Prioritatea mandatului meu este stadionul. Chiar dacă sunt tânăr, să știți că am foarte mare experiență. Întotdeauna a trebuit să cunosc totul, pentru fiecare structură, să vin în sprijinul lor. Consider că trebuie să deblocăm și stadionul sau să venim cu o soluție alternativă”, declara atunci Ionuț Adrian Popa, potrivit ProSport.

Stadionul Dinamo nu a fost cuprins în planul de modernizare pentru EURO 2020, din cauza unor probleme juridice.

Ionuț Adrian Popa a absolvit Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” în anul 2010 și a activat, în ultima perioadă, cu funcție de comandă, în cadrul Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI) a M.A.I.

„Cunosc bine activitatea clubului Dinamo și sunt convins că vom face o echipă bună. Obiectivul rămâne cel dintotdeauna, Dinamo să fie numărul unu”, a mai declarat noul președinte.

Urmăriți Impact.ro și pe