Cât va costa biletul de tren de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni. E mult mai ieftin decât se credea inițial

Cristian Cojocaru 11.12.2020, 18:46
Cât va costa biletul de tren de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni. E mult mai ieftin decât se credea inițial

După ce în luna noiembrie, Lucian Bode, ministrul transporturilor, anunța că trenul Otopeni – Gara de Nord va intra în circulație începând cu 12 decembrie, iată că lucrurile se adeveresc. Iar prețul pentru biletul de tren de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni este mult mai mic decât se aștepta.

Preț mic pentru biletul de tren  Gara Nord – Otopeni

Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, a menționat astăzi pe Facebook că, începând de duminică, trenul de la Gara de Nord la Otopeni va intra în circulație. Exact la data anunțată de Lucian Bode.  Timpul călătoriei era estimat la 15-17  minute, potrivit declarației lui Bode, făcută în cadrul unei conferințe de presă de luna trecută.

“Așa cum bine știți, în această perioadă se realizează testele dinamice pentru acest obiectiv. Estimăm că recepția acestui obiectiv se va realiza în intervalul 2 – 4 decembrie. Punerea în funcțiune cu călători se va realiza odată cu noul mers al trenurilor – 12 decembrie 2020. În acest moment, CFR Infrastructură, care este proprietarul infrastructurii, primește solicitări de trasă, ei vor analiza câte solicitări au. Cert este că 19,5 km, din care 7,8 km linie dublă, plus acest racord nou, în condiții normale, ar trebui să fie parcurs între 15 și 17 minute.”   

Dan Costescu, directorul general al CFR Călători, explica în luna septembrie a acestui an că la acea vreme nu se știa concret care ar urma să fie intervalul de plecări deși estimarea acestuia era de 50 de minute. Densitatea trenurilor de pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Otopeni urma a fi stabilită în funcție de celelalte trenuri care apăreau în grafic.

Începând de duminică, trenul de la Gara de Nord la Otopeni va intra în circulație
Începând de duminică, trenul de la Gara de Nord la Otopeni va intra în circulație

Datele exacte despre călătoria pe noua rută

Tot directorul general al CFR Călători menționa că în funcție de  numărul operatorilor de pe această linie, intervalul urma să fie stabilit undeva mai aproape de inaugurarea liniei.

“Vom vedea la momentul imediat ce vom avea toate solicitările inventariate câți operatori vor opera pe acest traseu și atunci vă vom spune exact la ce interval de timp va pleca un tren din Gara de Nord, respectiv Otopeni.”

De această dată, oficialii au venit cu date exacte despre costul biletului, durata acestuia precum și intervalul orar. Astfel biletul de tren de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni va costa 4 lei, asta în condițiile în care inițial se anunțase că acesta va fi triplu, adică 12 lei. Durata acestei călătorii va dura aproximativ 20 de minute. După introducerea categoriei de tren Regio Expres, acesta va permite și oprirea în stațiile intermediare precum Parc Mogoșoaia, iar de la începutul anului următor, inclusiv la punctul de oprire din zona Patinoar Otopeni.

Începând cu miezul nopții 12 – 13 decembrie, 72 de trenuri vor circula pe această rută, în același timp cu promovarea noului Mers al Trenurilor pentru anul 2020-2021. Trenurile vor fi disponibile 24 din 24 de ore iar intervalul dintre acestea va fi de 40 de minute, potrivit mediafax.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI