Cât mai merge darul de nuntă. Suma pe care rudele apropiate ar trebui să o pună în plic

Dumitrică Roxana 12.08.2022, 18:50
Cât mai merge darul de nuntă. Suma pe care rudele apropiate ar trebui să o pună în plic

Nunta este unul dintre cele mai emoționante momente din viața unui cuplu. Dincolo de ceremoniile de la Starea Civilă și Biserică, petrecerea joacă un rol foarte important pentru miri.

Câți bani să pui în plic pentru a nu supăra mirii

În primul rând, indicat este să iei în calcul bugetul pe care îl ai, cât de dragi îți sunt mirii și dacă plănuiești să participi singur/ă sau însoțit/ă la frumosul eveniment.

Trebuie să ții cont, de asemenea, și de locația și suma pe care mirii au investit-o în petrecere. De exemplu, majoritatea perechilor încep să organizeze marele eveniment și cu un an înainte. În această perioadă, ei achiziționează ținutele, aleg meniurile, decorul și se ocupă de toate detaliile care țin de atmosferă.

Fără locație și meniul de nuntă, sumele investite încep de la 6.000 de euro, dacă vorbim de o nuntă restrânsă, dar pot să depășească și 10.000 de euro, dacă atmosfera e întreținută de artiști renumiți.

Unele persoane obișnuiesc să pună în plic suma pe care mirii le-au oferit-o în trecut, dacă le erau datori. Totuși, dacă există o diferență semnificativă de ani, trebuie luat în calcul faptul că prețurile au crescut de atunci.

Ce trebuie sa faca nasii la nunta. Traditii si obiceiuri

Cum ştii cât trebuie să dai

Pentru a nu exista probleme, suma dăruită se poate calcula după o formulă foarte simplă. Se înmulțește prețul meniului cu 2, astfel că dacă acesta a costat 300 de lei, darul ar trebui să fie minim 600 de lei. Recomandat este să ții cont și de atmosferă, muzică, decor când suplimentezi suma respectivă.

Bineînțeles, darul poate să crească în funcție de relația cu mirii. Indicat e ca nașii, frații, părinții și prietenii apropiați să lase în plic o sumă mult mai mare decât cea dăruită de un invitat obișnuit.

În cazul în care meniul costă 250 de lei, un invitat simplu poate să lase 400-500 de lei( dublu dacă vine însoțit). Rudele apropiate tind să lase undeva la 600-700 de lei de persoană, în timp ce nașii le oferă finilor minim 3000 de lei. Părinții sunt mai darnici, fiecare în funcție de posibilitatea financiară.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe