Cât de important este, de fapt, Ianis Hagi pentru scoțieni. Ce l-au pus să facă acum pe român

Andrei Cezar 15.10.2021, 11:21

Ianis Hagi este un jucător extrem de important pentru Rangers, și un idol pentru fanii echipei. Mijlocașul român a fost ales recent, alături de alți doi coechipieri, Jermain Defoe și Steven Davis, să să prezinte noul echipament al lui Glasgow Rangers. Este vorba de un un echipament cu totul special pe care clubul scoțian l-a pregătit pentru aniversarea a 150 de ani de existență.

Ianis Hagi, model pentru noul echipament al lui Rangers

În martie 2022, Glasgow Rangers va împlini 150 de ani de la înfințare. Clubul scoțian își dorește să sărbătorească acest eveniment cum se cuvine și a pregătit o surpriză deosebită fanilor. Oficialii echipei de pe ”Ibrox” au lansat recent un echipament aniversar. Au fost aleși trei jucători pentru a-l prezenta: Ianis Hagi, Jermain Defoe și Steven Davis.

Tricoul, șortul și jambierele sunt albe complet. Pe tricou sunt brodate în relief stema clubului și brandul firmei care produce echipamentul sportiv, Castore. Prețul unui astfel de echipament este echivalentul a 480 de lei, potrivit sport.ro. În plus, Ianis Hagi a fost ales drept model și pentru prezentarea echipamentului de deplasare din acest sezon al campioanei Scoției.

Moștenirea de a fi pregătit (n.r.- „Ready”, motto-ul clubului). Încorporat în țesătura orașului nostru, țesătura celor patru fondatori. Aceasta este o amintire a locului în care am fost, cine suntem acum și unde ne îndreptăm. O sărbătoare a primilor 150 de ani. Istoria noastră este prezentul nostru și, datorită celor patru, avem o #LegacyOfReady”, se scrie în postarea ce însoțește fotografia internaționalului român cu noul echipament.

Cat de important este, de fapt, Ianis Hagi pentru scotieni. Ce l-au pus sa faca acum pe roman
Cat de important este, de fapt, Ianis Hagi pentru scotieni. Ce l-au pus sa faca acum pe roman

Rangers, clubul cu cele mai multe trofee câștigate din Europa

Pe lângă aniversarea a 150 de ani de existență, Rangers va sărbători anul viitor și 50 de ani de la câștigarea Cupei Cupelor, în luna mai.

Glasgow Rangers este unul dintre cele mai vechi cluburi europene și primul dintre cele importante care împlinește 150 de ani. A fost fondat în 1872 de tinerii Moses McNeil, Peter McNeil, William McBeath și Peter Campbell pe un maidan din West End Park.

Rangers este, de asemenea, cel mai de succes club de pe bătrânul continent și al doilea din întreaga lume în ceea ce privește trofeele câștigate, fiind depășit doar de Al Ahly din Egipt. ”Albaștrii” au în palmares 55 de titluri de campioană, 33 de trofee Scottish Cup, 27 Scottish League Cup și trofeul european Cupa Cupelor (1972). A fost prima echipă britanică ce s-a calificat într-o finală a unei competiții continentale (1961). De asemenea, scoțienii au fost finaliști ai Cupei UEFA în 2008.

Urmăriți Impact.ro și pe