Cât curent consumă frigiderul tău în fiecare lună. Ai doar un lucru de făcut pentru a reduce factura

Iancu Andreea, Anca Lupescu 11.12.2021, 12:58
Cât curent consumă frigiderul tău în fiecare lună. Ai doar un lucru de făcut pentru a reduce factura

Având în vedere că tot mai multe facturi lunare s-au majorat, în contextul creșterii prețurilor, românii se străduiesc să economisească. Iar unul dintre cei mai mari consumatori din casă este în mod poate neașteptat frigiderul. Puțini știu cât curent consumă frigiderul în fiecare lună, însă totul depinde de un detaliu pe care mulți îl ignoră. Ceea ce ai de făcut pentru a reduce costurile la curent este un lucru extrem de simplu. Vei observa cu siguranță diferența la următoarea factură.

Cum poți să faci economie la curent în fiecare lună. Frigiderul consumă mai mult decât te așteptai

Pentru a te asigura că nu plătești facturi colosale la curent, mai cu seamă în contextul scumpirilor recente, ai grijă la aparatele din casă. Poate că te-ai întrebat la un moment dat cât de mult curent consumă frigiderul tău în fiecare lună, însă nu știai că acest consum poate fi redus cu ajutorul unui singur truc. Totul are legătură cu temperatura pe care o setezi. În timp ce mulți se gândesc doar la cum să păstreze mâncarea proaspătă mai mult timp, doar o parte iau în considerare și consumul de curent.

În mod normal, temperatura din frigider trebuie să se încadreze în jurul valorilor de 2 – 7 grade Celsius. Totuși, ea variază în funcție de anotimp, astfel că vara temperatura ar trebui să ajungă la 2 grade Celsius, în timp ce iarna termometrul din frigider ar trebui să indice 4 sau 5 grade Celsius. Ține totuși cont de locul în care aparatul este amplasat, dar și de cât de des deschizi ușa lui.

Cât curent consumă frigiderul tău în fiecare lună. Ai doar un lucru de făcut pentru a reduce factura
Consumul de curent al frigiderului poate fi aflat cu ușurință

Cât curent consumă, de fapt, frigiderul

Frigiderul este unul dintre aparatele electrocasnice care nu lipsește din bucătăriile noastre ale tuturor, însă acesta reprezintă totodată și unul dintre cei mai mari consumator de curent. Totul ține de locul în care este așezat aparatul precum și cum au fost așezate alimentele pe rafturi. Cei care se bucură de variante mai moderne sunt mai norocoși, întrucât acestea sunt construite pentru a fi eficiente din punct de vedere energetic.

Atunci când motorul frigiderului nu este pornit, frigiderul va consuma puțin curent, însă atunci când ușa este deschisă, consumul ajunge la 5 Watt/oră, în timp ce modelele mai noi, care beneficiază de iluminare LED ajung la numai 1 Watt/oră. Pentru a observa cât consumă frigiderul pe oră poți afla citind eticheta de pe spatele aparatului. Totodată, dacă urmărești funcționarea motorului timp de 3 ore, vei descoperi că obții un consum de curent de 20 Watt/oră, adică 480 Watt/24 de ore. Astfel, valoarea pentru 30 de zile ridicându-se la 14.400 Watt.

Cum calculezi consumul de curent al frigiderului

O valoare exactă poți obține atunci când aparatul este folosit pe parcursul a mai multor ore. Încearcă să scoți din priză toate echipamentele din casă, în momentul în care pleci de acasă și păstrează doar frigiderul în funcțiune. Notează valoarea pe care o indică contorul de curent atunci când pleci de acasă, precum și ora la care a rămas numai frigiderul în priză. După ce te întorci, notează numărul de kilowati pentru a descoperi diferența și consumul real al aparatului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...