Cât costă un kilogram de cartofi noi la Carrefour. Prețul care arde românii la buzunar

Corina Oprea 11.05.2023, 15:29
Cât costă un kilogram de cartofi noi la Carrefour. Prețul care arde românii la buzunar

Prețurile au crescut radical în ultima vreme, indiferent despre ce anume am vorbi. Scumpirile au avut loc chiar luna aceasta în ceea ce privește alimentele, iar schimbări mari putem observa chiar la cartofi, legumele cele mai apreciate de către români. Sunt nelipsiți din alimentația noastră, dar au ajuns să aibă prețuri exagerat de mari.

Cât au ajuns să coste cartofii

Scumpirea alimentelor din România este tot mai evidentă și se pare că acest trend continuă. Unele prețuri sunt absolut absurde și tot mai greu de suportat. Spre exemplu, a explodat și prețul unui kilogram de cartofi, unul dintre cele mai iubite alimente, nelipsit de pe mesele românilor. A ajuns să fie un lux pentru mulți, deși este foarte consumat.

În Carrefour, unul dintre cele mai cunoscute hypermarketuri din România, cartofii noi din România se vând cu 15 lei kilogramul. Un cumpărător a mers în magazin și a fotografiat pancarta pe care era trecut prețul și a urcat imaginile în mediul online, care au revoltat utilizatorii.

Reacțiile au fost pe măsură, oamenii fiind șocați de ce au văzut la rafturi. Se pare, însă, că cineva ar fi văzut cartofi de sezon chiar și cu 20 de lei kilogramul.

„Ăștia-s fertilizați cu caviar”

„Simplu, nu cumpărăm. Să stea cu ei la raft”

„De zece ori prețul de la producători!”, sunt doar câteva dintre reacțiile oamenilor nemulțumiți de aceste schimbări.

România, campioană la scumpiri

Conform unor studii, prețurile s-au scumpit radical la noi în țară în ultimii trei ani, comparativ cu alte state din Uniunea Europeană. În unele situații, se pare că prețurile s-au dublat chiar și sunt mult mai mari decât cele din Franța, Spania sau Italia.

Conform analizelor, alimentele s-au scumpit cu 43 de procente. Avem prețuri mult mai mari la legume, fructe, lactate, carne sau pâine, sume pe care nu le regăsim nici

De asemenea, zahărul a înregistrat o scumpire de 90 de procente, în timp ce la francezi doar 57. Preţul untului a crescut cu 71%, în timp ce în Italia scumpirea e de 45%. În Spania, pâinea este mai scumpă acum cu 21%, în timp ce la noi în țară, prețul a crescut cu 56%.

Urmăriți Impact.ro și pe