Cât costă un kilogram de carne de pui crescut la curte. Mulți români nu-și permit să plătească atât

Corina Oprea 26.05.2023, 10:22
Cât costă un kilogram de carne de pui crescut la curte. Mulți români nu-și permit să plătească atât

Puiul de țară este la mare căutare, având în vedere că este mult mai sănătos decât cel din comerț. Se pare, însă, că prea puțini își mai permit acum să cumpere carne bio, ținând cont că prețul este extrem de mare. Cât trebuie să scoți din buzunar dacă vrei să simți gustul autentic al unui pui de la țară,

Cât a ajuns să coste un pui de țară

Carnea de pui de țară se diferențiază de cea obișnuită prin faptul că provine de la păsări crescute în medii naturale, fără chimicale și tot felul de substanțe care să le grăbească evoluția. Păsările sunt crescute în spații mai mari, au acces la aer curat și la hrană naturală, iar prețul este și el pe măsură.

Românii care au grijă de sănătatea lor optează pentru acest tip de carne, dar se pare că prețurile au explodat și sunt tot mai nemulțumiți din această cauză. Carnea provenită de la găini crescute la ţară este la mare căutare, dar a devenit un lux, pentru care trebuie să scoți mulți bani din buzunar. Are un gust specia, un conținut ridicat de proteine şi aminoacizi, dar te bagă la cheltuieli.

Pentru un kilogram de pui de ţară, crescătorii cer în jur de 27 lei. Un exemplar are în jur de 2,5-3 kilograme, pentru că sunt bine crescuți, îngrijiți și ajung la greutăți mari. Astfel, cine vrea să se bucure de gustul autentic al cărnii de curte, scoate din buzunar și  67.5- 81 lei. Prețul crește cu aproximativ 3 lei când vorbim despre carnea de cocoș.

Cel mai scump rămâne, însă, curcanul. Preţul unui kilogram de carne de curcan de ţară este 35 lei, iar pasărea poate ajunge și la 1o kilograme.

Cât de bun este puiul de țară

Consumul de carne de pui de țară poate contribui la asigurarea unei aport adecvat de proteine în dietă, fără a adăuga cantități semnificative de grăsimi sau carbohidrați. Carnea de pui este o sursă excelentă de proteine ​​de înaltă calitate, esențiale pentru funcționarea normală a organismului.

Comparativ cu alte tipuri de carne, carnea de pui de țară are un conținut scăzut de grăsimi, în special de grăsimi saturate. Grăsimile saturate pot crește riscul de afecțiuni cardiovasculare și de creștere în greutate. Puiul de curte este o opțiune sănătoasă pentru cei care vor să slăbească sau aibă un organism sănătos.

Carnea de pui de țară este o sursă valoroasă de nutrienți esențiali, cum ar fi vitaminele B și mineralele precum fierul, zincul și seleniul. Puiul de curte le conține pe toate și nu are chimicale.

Urmăriți Impact.ro și pe