Cât costă să îți iei o casă în Thassos. Este mai ieftin decât în București

Stan Filon 26.04.2023, 08:54

Mulți români care au fost în concediu în Grecia au rămas impresionați de priveliște și s-au întrebat imediat cât costă să îți iei o casă în Thassos, una dintre cele mai frumoase insule grecești. Mulți s-ar muta definitiv aici, însă unii se gândesc chiar să-și deschidă o afacere. Veștile sunt bune, deoarece prețurile sunt mai mici decât în București!

Cât costă să îți iei o casă în Thassos

Insula grecească Thassos este o adevărată frumusețe a naturii. Turiștii care ajung aici simt că au ajuns în Paradis. Este una dintre cele mai frumoase insule din Grecia și este printre cele mai căutate destinații de vacanță nu doar pentru români, ci pentru mulți alți europeni și nu numai.

Peisajele din Thassos sunt unele de vis, iar plajele sunt superbe. Apa turcoaz și munții care ies în evidență te fac să-ți dorești să nu mai pleci de acolo. Ei bine, veștile sunt bune, deoarece foarte mulți români chiar și-ar permite să se mute pe insula grecească, deoarece prețul locuințelor este unul destul de mic, ținând cont de popularitatea insulei și de alura de exclusivism.

Cat costa sa iti iei o casa in Thassos
Cat costa sa iti iei o casa in Thassos

Apartamente la un preț mai mult decât accesibil

Vă puteți lua un apartament la un preț destul de mic, chiar mai mic decât în cele mai multe orașe mari din România. Spre exemplu, un apartament ce a fost construită pe un teren de 111,12 mp în Mikro Prinos, cu o suprafață de 75 mp, având și un balcon cu o priveliște frumoasă se vinde cu 667 de euro metrul pătrat. La un calcul sumar, reiese că oricine poate cumpăra apartamentul respectiv pentru suma de 50.000 de euro.

În București, metrul pătrat poate să ajungă chiar și la 1200 de euro, iar prețul final al unui apartament tot de 75 de metri pătrați ajunge astfel la 90.000 de euro. În plus, în Grecia, vă puteți deschide imediat o afacere, deoarece turiștii sunt mereu în căutare de cazare, iar numărul lor este unul mult mai mare decât cei care ajung în România. Așadar, aveți doar de câștigat, dacă alegeți să cumpărați un apartament în Grecia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...