Cât costă să închiriezi o casă întreagă în Grecia, într-una din stațiunile de top

Emanuela Pană, Ioana Nechifor 29.05.2021, 17:18
Cât costă să închiriezi o casă întreagă în Grecia, într-una din stațiunile de top

Grecia este o destinație cu zeci de posibilități și obiective care merită atenția ta. Cu o cultură și o istorie care au influențat dezvoltarea întregii omeniri, Grecia atrage anual zeci de milioane de turiști, printre care și români. Aflată la doi pași de țara noastră, Grecia vine cu oferte de vacanță încă foarte accesibile. Tot ce-ți rămâne de făcut este să alegi o destinație ideală pentru petrecerea unui sejur relaxant, pe care îl meriți. Află cât trebuie să scoți din buzunar pentru a închiria o casă aici.

Cât costă să închiriezi o casă în Grecia

A mai rămas puțin până la începerea perioadei de concediu pentru vara lui 2021, astfel că nu ar strica să te gândești încă de pe acum ce vei face cu zilele tale libere. Dacă iei în calcul să poposești pe meleagurile elene, dar încă nu ești sută la sută convins/ă că este locul perfect pentru un concediu de vară cu de toate, ar trebui să ne citești până la capăt.

Grecia este, fără doar și poate, o locație care merită vizitată cel puțin o dată în viață, iar dacă vei sta să analizezi câte are de oferit, s-ar putea să descoperi că un singur sejur nu este suficient pentru a te bucura de toate. De la arhitectură, istorie, plaje, mâncare și până la ospitalitatea grecilor, Grecia are ceva de oferit chiar și celor mai pretențioși turiși. Dacă nu ar fi așa, nu ar mai ajunge aici, anual, peste 30 de milioane de străini. În plus, Grecia este și o destinație relativ ieftină.

Situată la răscrucea dintre Europa, Asia și Africa, în Grecia poți ajunge fie cu mașina, nefiind foarte departe, fie cu avionul. În cazul în care optezi pentru cea de a doua variantă, trebuie să știi că prețurile diferă în funcție de perioada în care cumperi biletele, dar și de zona în care vrei să ajungi. Un bilet de avion pentru Atena, spre exemplu, costă, în luna iunie, în medie 100 de euro de persoană. De asemenea, un pachet care include transportul, hotelul și anumite mese ar putea fi foarte avantajos ca preț, mai ales dacă îl iei din timp.

În cazul în care nu vrei să stai la hotel și îți dorești să închiriezi o casă întreagă, îți aducem la cunoștință că prețul pentru o casă în Atena, spre exemplu, pentru o noapte, variază între 310 și 550 de lei, dar poate urca, evident, și mai mult în funcție de facilități.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

În ceea ce privește gastronomia și prețurile din restaurante, ai la dispoziție zeci de tipuri de salate cu brânza feta, dar și fructe de mare, gyros sau souvlaki. Porțiile sunt generoase, iar un prânz te va ajunge undeva la 20 de euro, cu mai multe feluri și desert.

Citește și: Pe unde intră turiștii români în Grecia. Schimbările făcute de autoritățile de la Atena pentru debutul sezonului

De ce ai nevoie ca să poți intra în țară

Dacă te-ai hotărât să vizitezi Grecia vara aceasta, trebuie să știi că, pentru a putea intra în țară, vei avea nevoie de test PCR negativ sau certificat de vaccinare. De asemenea, trebuie să ai completat documentul de călătorie și locație pe care îl găsești aici.

Ce ai nevoie ca să intri în Grecia, în vacanță
Ce ai nevoie ca să intri în Grecia, în vacanță

Așadar, pentru a-ți petrece vacanța în Creta, în vizită la Atena sau plimbându-te printre casele din Santorini, trebuie să îndeplinești una dintre cele trei condiții de mai jos:

  • să prezinți rezultatul unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior intrării pe teritoriul elen;
  • să prezinți o dovadă care atestă efectuarea unui vaccin împotriva COVID-19, cu condiţia să fi trecut cel puţin 14 zile de la data efectuării rapelului (în cazul unui vaccin efectuat în două doze) sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat în doză unică). Documentul care atestă efectuarea vaccinării trebuie să fie redactat în limba engleză;
  • să prezinți o dovadă emisă de un laborator autorizat din statul de provenienţă, prin care se confirmă faptul că persoana în cauză a fost diagnosticată pozitiv cu COVID-19, într-o perioadă cuprinsă între 2 şi 9 luni anterior datei sosirii în Republica Elenă. Documentul care atestă infectarea cu virusul SARS-CoV-2 poate fi redactat în limbile engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă.
Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...