Cât costă o vacanță la mare de Paște și 1 Mai. Prețurile la Mamaia și în sudul Litoralului

Cristian Cojocaru, George Capoeanu 18.04.2021, 14:18
Cât costă o vacanță la mare de Paște și 1 Mai. Prețurile la Mamaia și în sudul Litoralului

Mai multe unități de cazare din stațiunile litoralului românesc se pregătesc pentru deschiderea sezonului estival. Prețurile afișate sunt pentru toate buzunarele pentru cei care vor să petreacă prima vacanță la mare de Paște și 1 Mai.

Prețurile pentru cei care vor să petreacă prima vacanță la mare de 1 Mai

Aproximativ 100 de hoteluri își așteaptă primii turiști în vacanță, după cum afirmă Litoralulromânesc.ro. Majoritatea hotelurilor se vor redeschise însă cu respectarea cu strictețe a regulilor impuse de către autorități. Astfel, acestea vor funcționa la o capacitate de 70% din numărul total de locuri de cazare. Totodată, servirea meselor, dezinfectarea spațiilor și purtarea măștilor intră în același set de reguli.

„În această perioadă, atât hotelierii, cât şi proprietarii de terase şi magazine de pe litoral lucrează intens şi se pregătesc de deschidere: spaţiile verzi sunt amenajate, se fac lucrări de cosmetizare, curăţenie şi igienizare. E un entuziasm general şi toată lumea aşteaptă cu bucurie şi nerăbdare primii turişti din sezon cu atât mai mult cu cât anul trecut litoralul a fost închis pe perioada sărbătorilor de Paşte şi 1 Mai”, afirmă Ionuţ Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

Comparativ cu sezonul trecut, în acest an, măsura care prevede limitarea cazărilor este deja instituită. În ceea ce privește servirea la terase, antreprenorii vor deschide terasele care vor fi prevăzute cu încălzitoare. Mare parte dintre hotelurile de pe litoral dețin astfel de terase. Totodată, unitățile alimentare care nu aparțin hotelurilor vor fi la rândul lor deschise.

Un sejur in Mamaia porneste de la 345 de lei pentru 3 nopti
Un sejur in Mamaia porneste de la 345 de lei pentru 3 nopti

Ce oferte au pregătit hotelierii

Datorită faptului că sărbătorile pascale coincid cu vacanța de 1 Mai, hotelierii au pregătit diverse pachete pentru cei care doresc să își petreacă sărbătorile la mare. Printre aceste sun prevăzute, oferte la cazare, mese complete sub formă de bufet suedez precum și cina de Înviere cu prânz festiv, sau spectacole pentru copii și sesiuni de masaj.

Un hotel de 4 stele din Mamaia propune un pachet de Paște care include acces la Delfinariu și Microrezervație, precum și primirea oaspeților în noaptea Învierii cu bucatele tradiționale. Un alt hotel de 3 stele din Venus, propune pe lângă cazarea și mesele incluse, și transportul gratuit către stațiunea Vama Veche.

Dintre oferte face pare și o unitate de 3 stele din Neptun care vine cu transport la biserică în noaptea de Înviere. Numeroase hoteluri oferă astfel de pachete atractive pentru cei ce le vor călca pragul. Cu privire la prețuri, un sejur de 3 nopți pentru două persoane, fără mic dejun inclus, costă în jur de 345 de lei la un hotel de 2 stele din Mamaia.

În aceleași condiții dar pentru confortul a 3 stele, prețurile ajung la 627 de lei. În sudul litoralului, prețurile pentru 3 nopți de cazare în hotelurile de 2 și 3 stele din Eforie Nord pleacă de la 258 de lei. Pentru pachetele complete, într-un hotel de 3 stele și un sejur de 3 nopți în Mamaia, românii trebuie să scoată din buzunare 915 lei în timp ce în aceleași condiții, dar la un hotel de 4 stele, aceștia vor plăti 1.008 lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI