Carmen și Klaus Iohannis, prezenţi la dineul de gală de la Palatul Regal din Madrid. Ţinuta aleasă de Prima Doamnă a României

Stan Filon 28.06.2022, 23:31
Carmen și Klaus Iohannis, prezenţi la dineul de gală de la Palatul Regal din Madrid. Ţinuta aleasă de Prima Doamnă a României

Președintele Klaus Iohannis a postat mai multe fotografii de la dineul de gală de la Palatul Regal din Madrid oferit de Majestățile Lor Regele Felipe al VI-lea și Regina Letizia în onoarea șefilor de Stat și de Guvern care vor participa la summitul din capitala Spaniei. Șeful statului este însoțit de Prima Doamnă, Carmen Iohannis, iar în una dintre poze apare alături de Majestățile Lor Regele Felipe al VI-lea și Regina Letizia. Ce ținuta a ales să poarte Prima Doamnă a României.

Carmen și Klaus Iohannis, prezenţi la dineul de gală de la Palatul Regal din Madrid

Președintele României, Klaus Iohannis, și soția sa, Carmen Iohannis, au fost întâmpinați, marți seara, de Majestățile Lor Regele Felipe al VI-lea și Regina Letizia la Palatul Regal din Madrid. Prima Doamnă a României a purtat o rochie elegantă de culoare roz, iar părul l-a avut prins într-un coc lejer. Carmen Iohannis a ales pentru dineul oficial de la Palatul Regal din Madrid să își accesorizeze ținuta cu o brățară dintr-un material prețios la mâna dreaptă. La întâlnirea de gală, șeful statului a purtat un costum negru, la care a asortat o cămașă albă și o cravată albastră.

Miercuri, şeful statului va lua parte la o primă reuniune formală a Consiliului Nord-Atlantic la nivelul şefilor de stat şi de guvern, având ca teme de discuţie războiul ilegal de agresiune al Rusiei contra Ucrainei, consecinţele acestuia şi continuarea asistenţei acordate Ucrainei. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski va participa și el prin videoconferință la deschiderea evenimentului.

Carmen si Klaus Iohannis, prezenti la dineul de gala de la Palatul Regal din Madrid
Carmen si Klaus Iohannis, prezenti la dineul de gala de la Palatul Regal din Madrid

Prima decizie important luată la Madrid

Liderii celor 30 de state membre ale NATO se reunesc pentru summitul istoric de la Madrid, unde Alianța Nord-Atlantică își va adopta următorul Concept Strategic, după 25 de ani.

O decizie foarte importantă a fost luată deja! Președintele finlandez Sauli Niinisto a declarat marți că Turcia a fost de acord să sprijine aderarea comună a Finlandei și Suediei la NATO, în prima zi a summitului Alianței care are loc în capitala spaniolă Madrid, relatează Reuters, conform Mediafax.

Președintele finlandez, Niinisto Niinisto, a declarat că acest progres a avut loc după ce cele trei țări au semnat un memorandum comun „pentru a-și extinde sprijinul deplin împotriva amenințărilor la adresa securității fiecăreia dintre ele”. Turcia a blocat inițial solicitările Suediei și Finlandei de a adera la alianța militară occidentală, acuzându-le că susțin grupuri kurde pe care Ankara le consideră teroriste.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...