Cât costă acum litrul de benzină. Specialiștii spun că va continua să scadă

Redacția IMPACT 16.03.2020, 19:07
Cât costă acum litrul de benzină. Specialiștii spun că va continua să scadă

Specialiștii în economie sunt de părere că prețul pentru un litru de benzină va fi în continuă scădere. Totul în contextul actual, al epidemiei sanitare globale, pe care o traversează și România.

Cât costă acum litrul de benzină. Specialiștii spun că va continua să scadă

Șoferii de la noi din țară vor fi surprinși să afle cât valorează prețul pentru litrul de benzină, în prezent. Cei care dețin autoturisme ce funcționează cu ajutorul acestui carburant vor putea să achiziționeze benzină la un preț mai mic, față de cum s-au obișnuit până acum. Mai mult, scăderea a fost constatată la început de săptămână și vine în contextul epidemiei mondiale cu noul virus.

Cât costă acum litrul de benzină. Specialiștii spun că va continua să scadă
Prețul carburanților se află în scădere, la începutul acestei săptămâni

Specialiștii explică acest fenomen ca fiind unul strâns legat și de scăderea prețului petrolului. De aceea, și prețul pentru un litru benzină va continua să scadă, susțin mulți. În această luni, la pompă putea fi constatat că prețul benzinei a scăzut până la suma de 4,7 lei, în București. Mai mult, prețul constat pentru motorină era, de asemenea, sub prețul de 5 lei, pentru un litru. Majoritatea benzinăriilor, din întreaga țară, afișează în perioada în curs prețuri similare.

Prețurile vor fi în continuă scădere, fiind afectat și sectorul financiar de criza sanitată. Oferta va crește, pe când cererea va fi în continuă scădere, din partea publicului consumator. Un plin de 40 de litri poate să coste, în această perioadă din martie 2020, și sub suma de 200 de lei. Carburanții sunt mai ieftini cu câteva zeci de lei, față de aceeași perioadă, în urmă cu doi ani. La fel, pe data de 1 ianuarie 2020 a fost eliminată și supraaciza la carburanți. În acest mod, România a devenit țara cu cea mai ieftină benzină, din Uniunea Europeană.

„Mă aştept mai degrabă ca preţul să scadă decât să crească, în viitorul apropiat. De ce? Pentru că se vorbeşte deja despre o recesiune mondială, şi este şi această neînţelegere care există între marile puteri”, a declarat Laurian Lungu, analist financiar, potrivit celor de la Mediafax.

Urmăriți Impact.ro și pe