Cascada 7 Izvoare, unul dintre locurile preferate ale lui Nicolae Ceaușescu. Ce credea Tovarăşul că se întâmpla acolo

Cristian Cojocaru 24.10.2021, 19:07
Cascada 7 Izvoare, unul dintre locurile preferate ale lui Nicolae Ceaușescu. Ce credea Tovarăşul că se întâmpla acolo

Cascada 7 Izvoare este unul dintre cele mai atrăgătoare obiective turistice din România. Află de ce acesta era unul dintre locurile preferate ale lui Nicolae Ceaușescu.

Cascada 7 Izvoare este legată de mai multe legende

Acest loc de unde apa izvorăște din munți are în spate nenumărate legende. Cascada 7 Izvoare este situată între lacul Bolboci și lacul Scropoasa, pe Valea Ialomiței. De acolo, șapte izvoare se împletesc formând o cascadă de o frumusețe aparte. Acest loc este unul plin de mister, iar turiștii afirmă că energii benefice paranormale au loc aici.

Apa cascadei este una dintre cele mai curate, fiind lipsită de bacterii dar și bogată în minerale, lucruri care reies din studiile efectuate de cercetători români și americani. Mai multe probe au fost trimise și în alte țări precum Franța și Germania care, la rândul lor, au concluzionat că apa este una dintre cele mai curate.

Pe de altă parte, datorită purității acestei ape, unele zvonuri arătau că Nicolae Ceașescu a ordonat ca accesul în zonă să fie interzis. Fostul dictator era convins că în izvoarele aceste se află și secretul nemuririi. Un alt lucru important constă în faptul că cercetătorii aduși la fața locului de către Ceaușescu ar fi descoperit lacul subteran, iar datorită debitului de 4.000 de litri pe secundă, ar putea duce la formarea unei mări subterane.

cascada 7 izvoare
Cascada 7 Izvoare este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Romania

Puterile vindecătoare ale apei

Pe vremea dacilor, aceștia considerau că apa celor șapte izvoare are puteri vindecătoare. Totodată, apa din izvoare se revarsă în râul Ialomița, astfel că aceștia considerau apa râului una binefăcătoare pentru animale și agricultură. Apa izvoarelor provine din lacul subteran care a rămas în interiorul muntelui, după  topirea ghețarilor care a avut loc cu mii de ani în urmă.

Deși nu se știe de ce apa este așa de pură, există două ipoteze. În prima se presupune că apa ar trece printr-un câmp magnetic și astfel strucutra moleculară împiedică inflitrarea impurităților, iar în cea de-a doua se presupune că ar traversa un zăcământ de argint care ajută la purificarea apei.

Pentru că natura nu va continua niciodată să ne surprindă, fiind plină de mistere, uneori, deasupra cascadei se ridică curcubee care atrag privirile turiștilor. Oamenii paranormalului sunt de părere că acest loc reprezintă unul dintre polii energetici ai lumii care are loc cu universuri necunoscute.

Potrivit legendelor, Zamolxe venea deseori pe aici să bea apă, astfel că s-a transformat în zeu, devenind nemuritor. Totodată, preoții utilizau resursa indispensabilă vieții pentru a efectua ritualuri închinate zeilor, recunoscând puterile miraculoase de vindecare ale apei. Cascada celor 7 Izvoare este un loc minunat care merită vizitat cel puțin o dată, fiind una dintre mai cunoscute cascade din România.