VIDEO EXCLUSIV

Carmen Trandafir, dezvăluiri despre profesoara ei, Mihaela Runceanu: „Ne-am atașat ca de o mamă și am suferit la pierderea ei. Șocul a fost mare”. VIDEO EXCLUSIV

Andreea Archip 17.02.2023, 16:43

Carmen Trandafir se numără printre artiștii care au fost îndrumați la Școala Populară de Artă de regretata Mihaela Runceanu. Deși nu avea vârsta necesară, profesoara a acceptat-o neoficial la clasă. În interviul exclusiv acordat pentru Impact.ro, Carmen Trandafir ne-a vorbit despre șocul pe care l-a avut când a aflat de moartea artistei, care a fost ucisă în propriul apartament. O cunoscuse doar de un an, dar se atașase de ea ca de o mamă. Cântăreața ne-a povestit și despre mariajul ei cu Emil Grădinescu și cum reușesc de 11 ani să fie una dintre cele mai fericite familii din showbiz.

Carmen Trandafir, dezvăluiri despre profesoara ei, Mihaela Runceanu

Carmen Trandafir a avut parte de o cerere în căsătorie atipică, inițiată de Emil Grădinescu, dar are parte de o căsnicie fericită, el implicându-se și în ceea ce privește cariera ei muzicală.

Carmen, știu că ai fost nemulțumită că Emil nu te-a cerut de soție într-un mod romantic.

Nu am fost nemulțumită, am povestit asta cu haioșenie așa. Nici nu l-aș fi văzut pe el vreodată să-mi cadă în genunchi, exact îl reprezintă cererea în căsătorie.

Cum a fost de fapt?

„Când facem și noi actele alea?” Și a trebuit să-l întreb de trei ori până m-am prins despre ce acte e vorba. Cred că a fost și un pic timid la faza asta. Așa e el și de asta e cu mine și sunt cu el. Ne-am găsit într-un fel și îmi place așa cum e.

Carmen Trandafir: „Nu mă așteptam vreodată să ajung să-l cunosc”

El povestea că la tine prima dată a observat picioarele. Tu ce ai observat la el?

Vocea și talentul în comentariu. El când m-a  întâlnit prima dată mi-a zis: „Îmi plac foarte mult piesele tale”. Serios? Dă-mi exemplu o piesă, te rog! Spune-mi numele unei piese!

Și a zis: „Bine, îmi plac foarte mult picioarele tale!” Dar eu sunt sinceră, nu prea îl vedeam la televizor, dar îl ascultam și eram fan Emil Grădinescu și Vlad Enăchescu – cuplu. Nu mă așteptam vreodată să ajung să-l cunosc și, mai mult de atât, să avem un copil împreună.

Carmen Trandafir și Emil Grădinescu
Carmen Trandafir și Emil Grădinescu

Care este secretul căsniciei voastre?

Nu avem un secret, ne-am întâlnit, ne-am găsit. El e foarte înțelept ca om, foarte calm, cumpătat și ne completăm. Eu nu sunt o fiară, nu sunt așa, mă alint și asta îi place, cedez și eu, cedează de cele mai multe ori el și ne completăm.

Carmen Trandafir: „Emil e foarte implicat muzical, vrea să îmi compună și piese”

Pe plan profesional, s-a împlicat în cariera ta să îți dea un sfat?

Mereu. Oricând scot o piesă nouă, vine cu sfaturi, îmi stabilește tonalitatea, cântăm împreună la chitară, la pian, ne punem toți trei și cântăm. El a fost toboșar în trupă, a lansat și disc în tinerețe. Deci avem și tobe, pian, chitară acasă. Baza o creăm acasă și Emil e foarte implicat muzical, vrea să îmi compună și piese.

Carmen Trandafir despre Mihaela Runceanu: „Era o femeie extrem de dură, strictă, când intra în clasă se lumina totul”

Care a fost cel mai greu moment din cariera ta muzicală?

Dureros a fost când a murit Mihaela Runceanu. Ne-a marcat mult pe toți. A fost o depresie, o cădere, tot ce vrei. Ne-am închis toți și a fost dureros, greu.

Ce amintiri ai legate de ea?

Era o femeie extrem de dură, strictă, când intra în clasă se lumina totul, tot timpul era aranjată la ore. Artista de pe scenă era și în clasă, dar în afara clasei era o mamă, o prietenă, mergeam și la ea acasă, ne invita tocmai ca să se creeze legătura.

Pentru că ea era strictă, dură, trebuia să o descoperim și dincolo de statutul ei de profesoară și ne invita mult pe acasă, tocmai de aceea ne-am atașat mult ca de o mamă și am și suferit la pierderea ei. Șocul a fost mare.

Ce vârstă aveai?

Aveam 13 ani și jumătate – 14.

Cum ai cunoscut-o?

Sora mea era eleva ei, mi-am dorit și eu foarte mult, dar nu aveam vârsta potrivită. I-a spus: am o soră, care cântă și își dorește. M-a ascultat, m-a plăcut foarte mult și a zis: nu pot deocamdată, oficial, să fii în catalogul clasei, dar ești eleva mea, ești aici la clasă, dar nu vei fi oficial.

Și nu am mai apucat să devin și oficial, adică un an am rezistat, pentru că s-a dus ea. Apoi a venit Viorela Filip în loc și apoi Bianca Ionescu Balu și am putut termina școala în condiții legale.

Video: Daniel Bălan

Urmăriți Impact.ro și pe