Carmen Dan, declarații neașteptate după ce a stat 6 ore la audieri la DIICOT. Ce a spus fostul ministru de Interne despre Liviu Dragnea

Raluca Juncu 20.12.2019, 18:17
Carmen Dan, declarații neașteptate după ce a stat 6 ore la audieri la DIICOT. Ce a spus fostul ministru de Interne despre Liviu Dragnea

Este scandalul politic al momentului. Carmen Dan, fostul ministru de Interne al României a fost audiat azi de către DIICOT, fiind chemată pentru a se stabili care a fost rolul său cu privire la protestele care au avut loc pe 10 august 2018.

Carmen Dan: „Mă așteptam să fiu chemată încă de anul trecut”

După cele mai bine de șase ore în care a vorbit cu procurorii, Carmen Dan a oferit câteva declarații jurnaliștilor, la ieșirea din instituție. Ea spune că se aștepta să fie chemată la audieri, însă ea subliniază că nu a luat legătura cu Liviu Dragea în acea zi, discuțiile fiind purtate doar cu premierul.

„Este absolut firesc ca organele de anchetă să cheme la audieri pe orice persoană care are cunoștință despre momentul 10 august și este foarte bine că se întâmplă lucrul acesta. Vreau să spun sincer că mă așteptam să fiu chemată încă de anul trecut. Nu s-a pus problema niciun moment să evit în a mă prezenta în fața organelor de anchetă.

A durat destul de mult, pentru că cei care au pus întrebări, anchetatorii, au fost interesați să lămurească foarte multe aspecte. În principal, aspectele de interes au vizat rolul pe care l-a avut ministrul Afacerilor Interne, respectiv Carmen Dan în acea zi.”, a spus Dan, la ieșirea de la DIICOT.

Carmen Dan a negat în fața jurnaliștilor cu privire la toate acuzațiile care i-au fost aduse, menționând faptul că nu a avut nicio legătură cu coordonarea efectivă a operațiunilor din data de 10 august 2018.

Ar urma Carmen Dan să plătească pentru implicarea sa în protestele din 10 august? Foto: Inquam Photos
Ar urma Carmen Dan să plătească pentru implicarea sa în protestele din 10 august? Foto: Inquam Photos

Carmen Dan, „acompaniată” de huiduieli înainte și după audierea de la DIICOT

Înainte, dar și după audieri, Carmen Dan a fost permanent huiduită de un grup de protestatari, veniți să își exprime nemulțumirea cu privire la rolul pe care l-a avut fostul ministru de Interne în ziua protestelor din august 2018. „Criminalo! Doamna senator, dă-ți demisia!”, au fost mesajele pe care mai mulți protestatari le-au strigat atunci când Carmen Dan a ajuns la sediul DIICOT.

Urmăriți Impact.ro și pe