Care va fi primul meci după reluarea fotbalului în campionatele importante. E un mare derby! Câți spectatori vor asista la el

Marian Cărăvan 07.05.2020, 16:59
Care va fi primul meci după reluarea fotbalului în campionatele importante. E un mare derby! Câți spectatori vor asista la el

Unul dintre campionatele puternice ale Europei se reia la jumătatea lunii mai. Este o veste mult așteptată de microbiști, însă restricțiile s-ar putea să le mai taie din entuziasm.

Câți spectatori vor asista la primul mare derby după reluarea fotbalului

Bundesliga este primul campionat puternic care se urnește după ce pandemia a stopat fotbalul în luna martie. Și nu oricum, ci un mare derby, în deschiderea etapei a 26-a din prima ligă de fotbal a Germaniei. Borussia Dortmund și Schalke 04 Gelsenkirchen se vor duela pe Westfalenstadion, într-un meci al marilor orgolii în care se confruntă două echipe din bazinul Ruhr. Un fel de UTA – Poli Timișoara de la noi, din vremurile bune ale fotbalului din vestul țării. 16 mai, ora 16:30 (ora României) reprezintă data restartului fotbalului german, anunțată de Liga Profesionistă din Germania, care dă drumul nu doar meciurilor din Bundesliga, ci și din 2.Bundesliga.

Borussia Dortmund – Schalke 04 va conta pentru etapa 26 din actualul sezon al Bundesligii, fiind meciul cu numărul 226 din actuala stagiune a primei ligi germane. În mod normal, un asemenea meci se disputa cu casa închisă, fiind recunoscut apetitul fanilor germani pentru fotbal de calitate, iar Dortmund este unul dintre orașele unde fotbal chiar e rege. De această dată, însă, lucrurile vor sta diferit. Noile restricții impuse de criza sanitară vor face ca pe stadioane să fie la un meci oficial doar 200 de persoane, aici fiind incluși jucătorii celor două echipe, staff-urile tehnice și administrative, reprezentanții mass-media și copiii de mingi. În concluzie, fotbal fără suporteri în tribune, pentru respectarea distanțării sociale.

Meciurile cu fani în tribune sunt o amintire plăcută și dureroasă în același timp

Situația din Bundesliga, înaintea restartului

La momentul suspendării campionatului de fotbal al Germaniei, în fotoliul de lider se instalase Bayern Munchen, cu 55 de puncte, urmată de marea rivală Borussia Dortmund, cu 51 de puncte, și de RB Leipzig, cu 50 de puncte. Aceasta, după 25 de etape. Bundesliga se va relua așadar pe 16 mai, cu meciurile etapei 26. Pe lângă Dortmund – Schalke, alte dueluri tari vor fi Eintracht Frankfurt – Borussia Monchengladbach sau Werder Bremen – Bayer Leverkusen.

Programul complet al etapei a 26-a din Bundesliga:
Dortmund – Schalke
Lepizig – Freiburg
Hoffenheim – Hertha
Fortuna Dusseldorf – Paderborn
Augsburg – Wolfsburg
Eintracht Frankfurt – Borussia Monchengladbach
Koln – Mainz
Union Berlin – Bayern Munchen
Werder Bremen – Bayer Leverkusen

Urmăriți Impact.ro și pe