Care sunt condițiile în care Elena Udrea va executa pedeapsa cu închisoarea. Fostul ministru va fi încarcerat la Târgșorul Nou, Ploiești

Elena Avramescu 12.06.2022, 08:44
Care sunt condițiile în care Elena Udrea va executa pedeapsa cu închisoarea. Fostul ministru va fi încarcerat la Târgșorul Nou, Ploiești

Elena Udrea, recent condamnată, tună și fulgeră și amenință că va trece la dezvăluiri incendiare, imediat după ce a aflat decizia judecătorilor bulgari de a o trimite înapoi în ţară. În prezent a fost pregătită celula sa de la Penitenciarul Târgşor este pregătită. Mai jos regăsiți mesajul transmis de fosta blondă de la Cotroceni reprezentantului Sindicatelor din Penitenciare referitor la condițiile din celule.

Condițiile din închisoarea în care Elena Udrea își va petrece următorii 6 ani

Astfel că Elena Udrea spune că doi judecători au fost chemaţi la Parchet si amenințați cu pușcăria în cazul în care i se admite contestația. Între timp la penitenciarul Penitenciarul Ploieşti-Târgşorul Nou s-a pregătit celula unde fostul ministru al Turismului urmează să ispășească pedeapsa de 6 ani de închisoare.

După ce va fi predată autorităţilor din România, Elena Udrea va fi depusă la Penitenciarul de femei Ploieşti – Târgşorul Nou, pentru a efectua perioada de carantinare-observare, timp de 21 de zile, într-o cameră ce îi va asigura un spaţiu minim de 4 mp, „deoarece fenomenul supra aglomerării nu este atât de accentuat ca în unitățile penitenciare destinate persoanelor condamnate de gen masculin”.

„În perioada de carantinare-observare, se studiază comportamentul şi personalitatea Elenei Udrea, se efectuează examene medicale, se desfășoară activități de educaţie sanitară şi se evaluează nevoile educationale, psihologice şi sociale, în scopul stabilirii ariilor de intervenţie şi asistenţă.

La finalizarea acestei perioade i se stabileşte Planul individualizat de evaluare şi intervenţie educativă şi terapeutică prin care se precizează activitățile şi programele în care fostul politician urmează a fi inclus pe perioada deţinerii.

Având în vedere domiciliul acesteia, Elena Udrea va continua executarea pedeapsei şi după cele 21 de zile aferente perioadei de carantinare-observare, tot în Penitenciarul Ploieşti-Târgşorul Nou.

Având în vedere criteriile legale de stabilire a regimului de executare, aceasta va fi încadrată de către Comisia din penitenciar la un regim iniţial, ce ar putea fi închis sau semideschis”, a notat Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

Elena Udrea afla vineri, 10 iunie, daca va fi extradata
Elena Udrea urmeaza sa fie extradata

Mesajul șefului sindicaliștilor din penitenciare pentru Elena Udrea

Astfel că Elena Udrea urmează să beneficieze de un spaţiu de 4 mp, un meniu diversificat, care va fi adaptat nevoilor ei, modul de detenție va ţine cont de statul acesteia, ținând cont că are studii superioare și chiar se va putea plimba în curțile speciale amenajate timp de 2 ore, sau 3 ore dacă va decide să şi muncească.

În pofida acestor amenințări, șeful sindicaliștilor din penitenciare a reacționat la „atacurile sistematice ale Elenei Udrea la imaginea poliţiei penitenciare, cu scopul de a scăpa de închisoare, după ce a contribuit, timp de 10 ani, la sărăcirea unor generații de români, printre care se află şi familiile poliţiştilor de penitenciare”.

Mai mult, Cosmin Dorobanţu, ii transmite Elenei Udrea că va avea condiții la închisoare mult mai bune decât cele din azile, orfelinate sau spitale.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...