Care sunt cele mai vizitate capitale ale lumii. Bucureștiul, preferat doar pentru prețurile mici

Alexandru Ioanid 21.08.2019, 17:44
Care sunt cele mai vizitate capitale ale lumii. Bucureștiul, preferat doar pentru prețurile mici

Suntem în plină perioadă de concedii și mai sunt încă români care preferă să meargă în vacanță spre sfârșitul sezonului. Atunci, e mai puțin aglomerat, iar prețurile sunt mai mici.

Turiștii sunt atrași, an de an, de prețurile mici, dar și de locurile interesante pe care le pot vedea în călătoriile lor. Platforma online de căutări momondo.ro a creat un top al celor mai vizitate capitale ale lumii.

Și Bucureștiul prinde un loc în acest top, grație prețurilor pe care străinii le consideră mici și datorită vieții de noapte care nu prea e întâlnită peste tot în Europa.

Clasamentul celor mai vizitate capitale din lume

Primele trei locuri în clasamentul celor mai vizitate capitale din lume sunt ocupate de orașe din Europa. Astfel, Londra, Paris și Amsterdam sunt cele mai vizitate capitale din lume în 2019.1

„Cea mai căutată capitală este Londra, metropolă Marii Britanii, urmată de Paris și Amsterdam. Orașele europene domină clasamentul, ocupând primele 7 poziții în ierarhia atragerii turiștilor. Istoria bogată, bogățiile naturale, nivelul de trăi, sau normele de igienă specifice statelor din vestul continentului contribuie împreună la dezvoltarea industriei turismului”, se arată în studiu.

La nivel mondial, Bucureștiul ocupă locul 61, iar la nivel european e pe locul 28. Capitala României e întrecută doar de Belfast (Irlanda de Nord), Cardiff (Țară Galilor) și Riga (Letonia) . În schimb, la nivel mondial, Bucureștiul e peste Tbilisi, capitala Georgiei, dar sub Beirut (locul 60) sau Jakarta (locul 59).

„Prețul mediu al unei nopți de cazare în București în 2019 este de 84 de euro, astfel țară noastră se clasează pe locul 30 al celor mai ieftine capitale din lume, fiind puțin mai accesibilă decât Buenos Aires (85 euro/noapte), dar mai scumpă decât Minsk (80 euro/noapte) sau Moscova (77,5 euro/noapte) . Cele mai scumpe orașe analizate sunt Monaco (415 euro/noapte), Nassau – Bahamas (337 euro/noapte) și Victoria – Seychelles (279 euro/noapte) „, arată studiul.

Citește și Cum reușește Budapesta să fie o capitală peste București

Urmăriți Impact.ro și pe