Care sunt cele mai bune licee din România. Top 10 e dominat de București

Raluca Juncu 23.06.2020, 16:08
Care sunt cele mai bune licee din România. Top 10 e dominat de București

România se mândrește cu licee de top în fiecare județ din țară, unde excelența și profesionalismul cadrelor didactice aduc performanțe an de la olimpiadele și concursurile internaționale.

Top 20 cele mai bune licee din România, în 2019

Topul liceelor din 2019 este realizat în conformitate cu ponderarea următoarelor medii din fiecare liceu: media de admitere (40%), media de la examenul de BAC (30%), promovabilitatea la BAC (20%) si media rezultatelor obținute la olimpiade (10%). Clasamentul general este creat de platforma admitereliceu.ro, care agregă 1141 de instituții din toată țara.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Pe primul loc, în anul 2019 se află Colegiul Național Sfântul Sava din Capitală, urmat de Colegiul Național Iași. Pe locul al treilea s-a situat, din nou, o unitate de învățământ din București- Colegiul Național Gheorghe Lazăr.

  • 1. Colegiul Național Sfântul Sava (București)
  • 2. Colegiul Național Iași (Iași)
  • 3. Colegiul Național Gheorghe Lazăr (București)
  • 4. Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu (București)
  • 5. Colegiul Național Emil Racoviță (Cluj-Napoca)
  • 6. Colegiul Național Mircea Cel Bătrân (Constanța)
  • 7. Colegiul Național Frații Buzești (Craiova)
  • 8. Colegiul Național Mihai Viteazul (București)
  • 9. Colegiul Național Andrei Șaguna (Brașov)
  • 10. Liceul Teoretic Grigore Moisil (Timișoara)

Ministerul Educației și Cercetării a afișat luni notele obținute de viitorii liceeni la examenele de Evaluare Națională. După evaluarea contestațiilor, rezultatele finale urmează să fie afișate de edu.ro pe data de 27 iunie. Totodată, în perioada 22-26 iunie, elevii care din varii motive nu au putut susține examenele de Evaluare Națională se pot înscrie într-o sesiune specială. Această sesiune a fost planificată în contextul nemulțumirilor exprimate de Consiliul Național al Elevilor și de Federația Asociațiilor de Părinți, separat de cele două sesiuni ordinare, cea din vară și cea din toamnă.

Și examenul de Bacalaureat din acest an a început încă de ieri, cu proba scrisă la limba și literatura română, urmând ca până joi să se desfășoare și susținerea celorlalte probe. Contestațiile vor putea fi depuse de pe 30 iunie până pe 1 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 5 iulie 2020.

Urmăriți Impact.ro și pe