Care este taxa la școlile private din București. Ce oferă fiecare dintre acestea

Daria Petrescu 13.02.2021, 09:00
Care este taxa la școlile private din București. Ce oferă fiecare dintre acestea

În ultimii ani, numărul copiilor înscriși la școli private din Capitală s-a dublat și asta pentru că părinții speră la servicii mai bune pentru aceștia. Mulți dintre ei nu țin cont nici de taxele foarte mari din învățământul privat. În astfel de școli se găsesc aproape 100.000 de elevi. Mulți părinți consideră însă că prețul unei școli private reflectă calitatea educației. Iată care este taxa la școlile private din București.

Care este taxa la școlile private din București și topul celor mai bune unități de învățământ

Taxa la o școală privată începe de la câteva mii de euro și ajunge la câteva zeci de mii de euro anual. Cu toate astea, părinții nu țin cont de acest lucru și țin cu orice preț ca micuțiilor să primească o altfel de educație școlară. În cazul în care vă aflați într-o astfel de situație, iată cât este taxa la o școală priivată și care sunt cele mai căutate din Capitală.

Școlile private sunt puse la punct în materie de dotări, tehnologie, programă, dar şi de pregătire a profesorilor..

Astfel că, preţul unui an de şcoală depăşeşte și 20.000 de euro, bani cu care poate fi cumpărată o garsonieră. Chiar dacă și aceste școli s-au aflat în stare de urgență, iar copiii au fost nevoiți să învețe online, acest lucru nu a schimbat cu nimic calitatea serviciilor oferite de școli. Așa că, acestea au funcționat ca la carte.

Mutarea în online s-a făcut fără probleme. „Pentru profesori este foarte foarte greu şi pentru copii mult mai greu şi pentru părinţi mult mult mai greu. Poate scurtăm puţin orele, în loc 40 de minute să fie 35 de minute, a spus la un moment dat Tova Ben Nun Cherbis, fondator şcoală privată din Capitală.

Taxe în România mai mari decât în Italia

Chiar dacă pare greu de crezut, în Italia, taxele pentru astfel de școli sunt mai mici decât în România. Acest lucru, invers proporţional cu salariul minim – 900 de euro în Italia, faţă de sub 300 în România.

TAXE ŞCOLARE ÎN EUROPA

România 3.000 – 20.000

Italia: 4.000 – 12.000 EURO

Franţa: 3.000 – 20.000 EURO

Germania: 3,000 – 20.000 EURO

Marea Britanie: 4.000 – 30.000 EURO

Finlanda, Irlanda, Danemarca au şcoli subvenţionate de stat

În pandemie, școlile au venit în ajutorul părinților

Mai multe școli private din Capitală au venit anul trecut  în ajutorul părinților afectați de pandemie și au scăzut taxele până la jumătate.

„Am hotărât că reducem cu 20% pe perioada de urgenţă, care mă ajută să achit salariile şi impozitele la zi”, a mai spus Tova Ben Nun Cherbis.

Școala gimnazială Ioanid este pe primul loc în topul celor mai bune școli private din București, dar și în clasamentul general ocupă un loc fruntaș

Topul celor mai bune școli private din București, după media de la Evaluarea Națională

Școala Gimnazială ”Ioanid” – 9,44, Liceul Pedagogic Anastasia Popescu- 9,23

Liceul Teoretic Sfinții Trei Ierarhi -9,04, Liceul Teoretic Școala Mea -9

Școala Gimnazială Avenor – 8,63, Liceul Teoretic Școala Europeană București- 8,66

Complexul Educațional Lauder Reut 8,59

Liceul Teoretic Internațional de Informatică București- 8,52

Școala Gimnazială Altetheea – 8,45

Liceul Teoretic Național-8,28

Școala Gimnazială Genesis -8,22

Liceul Teoretic Mihai Ionesci -8,1.

 

Urmăriți Impact.ro și pe