EXCLUSIV

Care este secretul lui Florin Piersic, la 86 de ani. Medeea Marinescu face totul public. Marea ei provocare. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 15.02.2022, 18:35
Care este secretul lui Florin Piersic, la 86 de ani. Medeea Marinescu face totul public. Marea ei provocare. EXCLUSIV

Florin Piersic le dă întâlnire bucureștenilor pe 21 februarie, la Teatrul Național, cu singura piesă în care mai joacă, „Străini în noapte”. Medeea Marinescu adaugă că această piesă pare a avea rolul unui „elixir al tinereții” pentru celebrul ei partener de Alexandru Catalan.

Secretul lui Florin Piersic, 86 de ani, dezvăluit de Medeea Marinescu

Una dintre cele mai longevive piese de teatru din România, „Străini în noapte”, unica în care mai poate fi admirat inegalabilul Florin Piersic de altfel, e programată iar pe scena Teatrului Național din București, luni, 21 februarie, de la ora 20.00. Spectacolul, în distribuția căruia apar doar doi actori, Florin Piersic și Medeea Marinescu, a fost regizat de regretatul Radu Beligan în urmă cu mai bine de 11 ani, dar inclus în repertoriul primei scenei a țării din 2014.

„Cred că este poate cel mai longeviv spectacol de teatru din țară la această oră. Poate mă înșel, fiindcă eu nu am jucat în primii trei ani în această piesă cu totul minunată. Dar are în palmares multe reprezentații, aș spune că a trecut pragul primelor 1.200. S-a jucat și la noi, în cele mai diverse locuri din țară, dar și afară. La finele lui martie, spre exemplu, vom merge la Paris!”, a indicat Medeea Marinescu pentru impact.ro.

Florin Piersic si partenera sa de scena, Medeea Marinescu
Florin Piersic si partenera sa de scena, Medeea Marinescu

„Să joci în săli mici e o provocare”

Actrița spune că principalul impediment cu care s-a confrunta spectacolul, ca oricare altul de altfel, a fost legat de pandemie și de efectele acesteia:

„Să joci în săli mici e o provocare. Nu din vina publicului, fiindcă toate reprezentațiile amânate nu au avut legătură cu el, ci cu decizia autorităților de a ne proteja în diverse moduri, care au afectat din plin arta teatrală și buna ordine a spectacolelor.  Spre exemplu, și la spectacolul de săptămâna viitoare de la  , din sala , deși se va juca în cea mai mare sală, de circa 900 de locuri, nu vor putea participa decât 300. Se aplică regula aceea de 30% referitoare la locurile ocupate, dată fiind rata de infectare din zonă. Așa că amândoi așteptăm clipa în care vom avea iar sălile pline!”.

Piesa este un elixir al tinereții

Medeea Marinescu adaugă că această piesă pare a avea rolul unui „elixir al tinereții” pentru celebrul ei partener.

„Florin Piersic e absolut extraordinar în spectacol. Trage totul după el, și sala, și pe mine, și pe oricine! În dățile trecute, fiindcă noi am mai jucat și prin țară, inclusiv la el acasă, la Cluj, mi s-a părut că îl am în fața ochilor pe acel Florin Piersic din spectacolul de teatru ce a încântat generații după generații, , de acum mai bine de 40 de ani!”, făcând astfel referire la vivacitatea celui mai îndrăgit actor al ultimei jumătăți de veac, ce tocmai și-a aniversat cel de-al 86 an de viață, la finele lunii ianuarie.

„Străini în noapte”

Florin Piersic joacă în spectacolul cu piesa „Străini în noapte” rolul unui bărbat în floarea vârstei, pe numele său Pierre, care după o noapte petrecută într-un bar este condus acasă de Julietta, interpretată de către Medeea Marinescu, o femeie tânără și frumoasă. Ea știe cu cine are de-a face și tocmai de aceea și-a propus să-l însoțească în apartamentul său.

În schimb, Pierre este cel care urmează să afle un lucru care îi va schimba viața. Piesa are tot felul de întorsături de situație, Julietta punându-l în diverse ipostaze. Mai întâi îi va mărturisi, fără prea mare jenă, că practică cea mai veche meserie din această lume, apoi îi va cere bani, pentru a sfârși cu o altă confesiune, cum că de fapt este reporter și că face cercetări pentru următorul ei articol. Însă misterul final e cel ce dă o lumina aparte asupra întregii desfășurări de forțe.

Urmăriți Impact.ro și pe